Društvo

Bulatović: Niču još dve fabrike u Nišu

Veoma brzo nići će još dve fabrike u Nišu, najavio je danas sa skupštinske govornice gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

On je istakao da predstavnici Niša, Republičke razvojne agencije i tima Aleksandra Vučića razmatraju moguće lokacije za te fabrike i pregovaraju “mesecima” sa investitorima.

Bulatović je rekao da je još rano da kaže o kojim investitorima je reč, pošto su pregovori u toku. On je dodao da su potencijalni investitori juče obišli dve lokacije za gradnju fabrike.

“Radimo na stvaranju uslova da možemo da prihvatimo te ljude. Zato smo i proširili kapacitet Industrijske zone “Vinogradarski institut”. Tamo ima još osam hektara zemljišta i mogu da “stanu” još dve fabrike. Razvukli smo nove kolektore i u radnoj zoni preko puta KP doma. Pored “Leonija” može biti izgradjena još jedna fabrika”, istakao je Bulatović.

On je podsetio da je “Lozni kalem” rezervisan za izgradnju hotela, sportskih terena i drugih sličnih sadržaja koji omogućavaju razvoj turizma.

Bulatović je na konferenciji za novinare u pauzi skupštinskog zasedanja rekao da broj zaposlenih u Nišu raste i da ih je 2012. godine u Nišu bilo 61.806 zaposlenih, a danas 77.000.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com