Društvo

BOLJI SMO ZAJEDNO! Večeras Peti Svetosavski dobrotvorni bal

Jubilarni, peti Svetosavki dobrotvorni bal organizovan je,  tradicionalno, poslednje subote u januaru. Većeras od 20 sati  u niškom hotelu „New City“, pod pokroviteljstvom Grada Niša, prikupljaće se sredstava za Specijalnu školu „Bubanj“. Namera je da se ovoj školi kupi kombi za prevoz učenika.

Minimalna donacija iznosi 2.000 dinara, a uplaćuje na račun ove škole: 840-5966760-34, Uprava za javne prihode, sa naznakom “PRILOG ZA PETI DOBROTVORNI SVETOSAVSKI BAL”. Gornja granica dobre volje nije limitirana.

„Sabornost, dobročinstvo i davanje stvaraju prostora da doživimo dobrobit. Ovo je prilika da budemo jedinstveni u plemenitosti. Moto bala je kao i ranijih godina ostao isti, „Bolji smo zajedno“ kao univerzalna poruka. Bitnih razlika nema, osim što proslavljamo mali jubilej – peti bal. Novina ove godine je što je Grad Niš pokrovitelj bala, kao i 2013. godine. Nadamo se da će Nišlije iskoristiti idealnu priliku da se na jednom mestu, u divnoj atmosferi balskog ambijenta, susretnu sa kolegama i prijateljima, kao i javnim ličnostima Grada Niša i pokažu svoje dobročinstvo“, kaže za Niške Vesti, mr Ivan Redi koji je pre pet godina bio inicijator održavanja ovog bala.

U metničkom delu programa biće zastupljeni tradicionalni plesovi različitih zemalja, a posetioci hotela “New City”  moći će da uživaju u argentinskom tangu i bečkim valcerima, kao i operskim arijama. Tradicionalno, nastupiće i folklorni ansambl “Oro” i plesni klubovi “Trio art” i “Step”.

Od sredstava koja su prikupljena na prošlogodišnjem Svetosavskom balu kupljen je aparat za ergometriju Klinici za kardiovaskularne bolesti KC-a Niš u vrednosti od sedam hiljada evra. Sa Bala je donirana polovina te sume. Takođe, sanaran je krov udruženja „Drugačiji zajedno“ i za tu namenu prosleđeno je negde oko 2000 evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com