Kultura

“Bilo je lako pisati uloge za njega” otkriva Siniša Pavić u filmu “Narodni glumac” o Žiki Milenkoviću

Uveliko traje snimanje filma “Narodni glumac”, o čuvenom srpskom i jugoslovenskom glumcu, našem Nišliji Živojinu Žiki Milenkoviću. Ovo će biti osmi film koji radi City Production.

U filmu će se pojaviti Zdravko Šotra, Ljiljana Lašić, Vukašin Marković, Dragoslav Lazić, Svetlana Ceca Bojković i mnogi drugi poznati glumci i reditelji koji su radili sa Žikom.

Jedan od njih koji se prisetio dana kada je radio sa Žikom Milenkovićem je Siniša Pavić. U čak tri njegove velike serije, koje traju i dan danas glumio je Žika Milenković. To su Vruć vetar, Porodično blago i Srećni ljudi.

“On je i pre ovih serija bio jako popularan glumac. U seriji Vruć vetar gde je tumačio ulogu Soće, ona nije bila pisana za njega, jer ga nisam dobro poznavao, ali kasnije u Srećnim ljudima i Porodičnom blagu uloge su pisane isključivo za njega”, otkriva Siniša Pavić Niškim Vestima.

 

Oliver Paunović, producent i Siniša Pavić, scenarista

Iako nije bila pisana za njega, uloga Soće se bukvalno zalepila za njega. Bukvalno svaka rečenica koja izlazi iz njega odgovara južnjacima. On je bio taj koji je davao svojevrstan južnjački komentar na sve što se dešavalo. Nakon te uloge bilo je lako pisati za njega, otkriva Siniša Pavić u filmu Narodni glumac.

“Bio je veoma drag čovek”, rekao je Pavić.

Foto: NV

 

Siniša Pavić je pisac scenarija kultnih serija kao što su “Diplomci”, “Pozorište u kući”, “Vruć vetar”, “Banjica”, “Bolji život”, “Srećni ljudi”, “Porodično blago”, “Stižu dolari”, “Bela lađa”, a potpisao je i scenario za filmove “Otpisani”, “Laf u srcu”, kao i tri filmska nastavka “Tesne kože”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com