Lica Niša

Batat krompir za lepšu Voždovu

Duž Voždove ulice početkom juna postavljene su velike žardinjere sa drvećem kao one u centru grada na Trgu kralja Milana.

Nišlije su danima komentarisale ovaj način ozelenjavanja glavne saobraćajnice u centru grada ali je poslednjih dana ovo rešenje dobilo „novu dimenziju“.

U novopostavljene žardinjere zasađen je jestivi – batat krompir. „Ipomea batats“ jestivi je ali i ukrasni krompir i koristi se za oplemenjivanje prostora jer ima lepu boju lista i lepu teksturu.

Foto: Niške Vesti/Vodeničarski

Ovaj krompir ranije bio je dobro rešenje i za betonske žardinjere kod Tržnog centra Kalča a Niške Vesti su pisale i o ukrasnim paprikama koje su posađene na Trgu Nikole Pašića gde se nalazi spomenik Vuku Karadžiću a bilo ih je i u Parku heroja kraj Nišave.

Ukrasni kupus našao se u Tvrđavi kao rešenje za cvetni buket kraj Galerije – Paviljon, o čemu su NIške Vesti pisale januara ove godine.

Ipak, slika koja datira iz davne prošlosti dokaz je da je Voždova i ranije imala drvored sa strane glavne pošte. Reklo bi se vraćamo se starim vrednostima…

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Satire Niš ili je sve ovo satira. Posto.je Nis dovela na nivo kasabe, praziluk bi vise pristajao

    1. Bukvalno! Od novopridošlih prazilukovića u Nišu ne može ni da se živi ni da se diše normalno. Ovaj drvored iz starijih vremena je PRELEP i sasvim odgovarajuć i kao ukras i kao zaštita za ulicu ovakve širine i dužine! Zašto je to drveće uopšte sečeno? Čija je to bila genijalna ideja? Da bi sada postavljali žardinjere sa drvcima koja nikada neće moći da dostignu zadovoljavajuću veličinu- i krompir pored njih. Ccccc…..

      1. Prazilukovic si ti.. nemas pojma kako Nis izgledao pre 50 godina a glumis starog Nisliju. Sve je vas naselio TITO i to iz planinskih i brdskih sela da glumite stare Nislije. Kada pogledas te prazilukovice oko sebe seti se rodnog sela gde si svako leto provodio dane

        1. Ovakvim komentarom upravo si se samo-identifikovao kao praziluković. Uživaj u novostečenom “noblesu”. Sapienti sat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com