Kultura

Aukcijska izložba radova niških učenika i studenata

Aukcijska izložba radova niških učenika Umetničke škole i studenata Fakulteta umetnosti otvorena je u Oficirskom domu u Nišu. Sav prihod od prodaje slika biće namenjen Specijalnoj školi Bubanj. Deo slika kupiće grad.

Radovi su deo Omladinske likovne kolonije „Nadežda Petrović“, koju već četiri godine organizuje udruženje Kolo sprskih sestara.

Mislim da smo jedinstveni kada je u pitanu sistem obrazovanja dece sa posebnim potrebama, gde smo organizovali jedan stan, tako da opremanje tog stanja za sitne potrepštine biće nam od apsolutnog značaja, kaže direktor specijalne škole sa domom učenika „Bubanj“ Goran Malović.

Misija Kola je u nesebičnom davanju, ali želeli smo da spojimo ono što mogu mladi i mi sa iskustvom i to je dobitna kombinacija, kaže predsednica Kola srpskih sestara Ljiljana Stojanović. Gradonačelnica najavljuje da će grad Niš sa Kolom srpskih sestara naredne godine organizovati niz akcija kako bi pomogli najugroženijim Nišlijama.

Omladinsku likovnu koloniju oformilo je udruženje Kolo srpskih sestara pre četiri godine, uz podršku Grada Niša, koji je i otkupio određeni broj slika na izložbi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com