Kultura

Nišlijka POBEDNICA Takmičenja za FRANKOFONU PESMU

Finalno Takmičenje za frankofonu pesmu na nivou cele Srbije održano je u Narodnom pozorištu u Nišu.Pobednica je Nišlijka Jovana Đorđević u kategoriji seniora.

Nakon polufinala u Kladovu, Novom Sadu, Beogradu i Nišu, najboljih šesnaestoro, osmoro juniora i osmoro seniora predstavilo se u punoj sali niškog pozorišta.

Manifestaciju je svečano otvorila ambasadorka Francuske u Beogradu, Kristin Moro.

Foto: NIške Vesti

“Pesma pruža fantastičan način da se približite nekom jeziku, ali i da ga uz pomoć muzike i pesama dobro naučite”, rekla je Kristin Moro, ambasadorka Francuske.

“Ovde u Srbiji mnogo ljudi voli i francuski jezik i francusku kulturu, pored engleskog i nemačkog. I ja dolazim iz bilingvalne zemlje, i meni francuski nije prvi jezik. Ja sam francuski naučio u Kvebeku, i to baš uz pomoć pesama”, kaže ambasador Kanade u Beogradu, Filip Pinington.

U žiriju Takmičenja za najbolju frankofonu pesmu, pored ambasadorke Francuske i ambasadora Kanade bili su i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, kompozitor i frontmen grupe Galija Nenad Neša Milosavljević i kao predsednica žirija, Suzana Kostić, dekan Fakulteta umetnosti.

Foto: Niške Vesti

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com