Sport

Branislav Milenković-Prvo mesto u bench pressu

Nišlija Branislav Milenković osvojio je prvo mesto u bench pressu u kategoriji do 100kg, na xplode classic festivalu u Valjevu, koje je održano početkom aprila.

Milenković se takmiči od 2011. godine i višestruki je državni, balkanski i evropski šampion u bennch pressu i državni je rekorder u kategoriji do 90kg, rekord 190kg. Trenutno se sprema za državno prvenstvo i klasifikaciono svetsko prvenstvo koje će se održati u Srbiji, u Knjaževcu.

branislav2

“Do sada sam uvek bio prvi tako da sam siguran u sebe da ću pobediti i na ova dva predstojeća takmičenja. Želja mi je bila da osvojim titulu svetskog prvaka i ispunim svoj životni san. Samo mi ta titula fali da upotpunim kolekciju. Ali zbog povrede koja mi se desila u toku priprema moraću da odustanem od takmičenja za ovu godinu.. Pa se vidimo sledeće jači nego ikad!”, rekao je Branislav Milenković Niškim Vestima.

Državni rekord od 190 kilograma, u kategoriji do 90 kilograma, Branislav je postavio 2011. godine i ovaj rezultat do sada nijedan powerlift-er nije uspeo da nadmaši. Jedino takmičenje koje je izgubio, otkad se takmiči, bilo je Evrpsko prvenstvo u Češkoj 2014. godine, kada je bio peti.

branislav3

Branislav je završio Kriminalističku policijsku akademiju, ali pošto nije uspeo da nađe posao u struci do sada, počeo je aktivnije da se bavi powerlifting-om. Trenutno radi i kao personalni trener u Olymp Fitness centru, gde se i priprema za takmičenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com