Sport

Dvadesetogodišnji Pešić podigao 165 kilograma i postao državni prvak u disciplini benč-pres

Na državnom prvenstvu u powerliftingu, koje je održano 28. novembra u Beogradu, 20-godišnji Vlasotinčanin Veljko Pešić, oborio je državni rekord za juniore u disciplini benč-pres, podigavši 165 kilograma.

Na takmičenju je učestvovalo preko 80 takmičara. U kategoriji juniora do 83 kilograma oko desetak, a Veljko je sa svojih 20 godina bio najmlađi.

„Proglašen sam za apsolutno najjačeg juniora na takmičenju, podigao sam 165 kilograma što je duplo više od moje telesne težine, što je i poenta ovog sporta“, ističe Pešić.

Svaki takmičar ima pravo na tri pokušaja da podigne što veću težinu „iz benča“. Veljko je već u prvom pokušaju oborio državni rekord podigavši 155 kilograma, dok je u drugom podigao neverovatnih 165 i tako objedinio titulu najjačeg takmičara.

Ovom disciplinom Veljko Pešić bavi se četiri godine, od toga tri godine učestvuje na takmičenjima.

„Kada sam video da mogu da se oprobam kao takmičar onda sam počeo da se spremam i od tada redovno izlazim na svako takmičenje, gde obaram lične rekorde. Višestruki sam vlasnik državnih rekorda u kategoriji subjuniora“, kaže Pešić.

Pored fizičke pripreme potrebni su i mentalna snaga i strpljenje.

„Možete da budete talentovani, ali bez volje, strpljenja i želje nema uspeha. Potrebno je objediniti sve to“, ističe Veljko.

Veljko Pešić planira da nastavi sa takmičenjima i obaranjem rekorda.

„Zavisi od ove situacije, nadam se da će se ovo što pre završiti i da ću nastupiti na nekom evropskom ili svetskom takmičenju da predstavljam boje Srbije, jer imam rezultat za top tri mesta i u Evropi i u svetu“, zaključuje Veljko Pešić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button