Kultura

FINALE! Takmičenje za Frankofonu pesmu

Trinaesto finale takmičenja za Frankofonu pesmu biće održano u nedelju 27. marta u 14 sati u sali niškog Simfonijskog orkestra. Takmičari iz cele Srbije pevaće pesme na francuskom. Ovo takmičenje održava se u okviru “Meseca frankofonije”.

Posle regionalnih takmičenja u Novom Sadu, Beogradu i Kladovu, sledi finale u našem gradu.

U konkurenciji je osam juniora (od 13 do 18 godina) i osam seniora (od 19 do 28 godina).

Ko su najbolja dva pevača (senior i junior), odlučiće žiri u sastavu Žan-Batist Kizen, direktor Francuskog instituta u Srbiji, Katrin Lanu, lektorka za francuski jezik u Novom Sadu, Snezana Spasić, vokalni solista i direktorka muzičke škole Naissa, Ana Veličković, šef katedre za kamernu muziku na Fakultetu umetnosti u Nišu i Saša Arsenkov, docent na Fakultetu umetnosti u Nišu – odsek za solo pevanje.

Najuspešniji senior imaće priliku da učestvuje na Belforskom muzičkom festivalu “Eurokéennes” koji se održava od 1. do 3. jula ove godine, a pobednik u kategoriji juniora moćiće da bude učesnik finala Festivala frankofone pesme u Baja Mare u Rumuniji.

Partneri Francuskom institutu u Srbiji su Centar za kulturu kao i Alijansa iz Kladova, SKC Niš, Muzička omladina Novog Sada, Savet Departmana Belfora.

A ovako je bilo prošle godine…

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com