Kultura

Bugarski film u Nišu

Dani bugarskog filma održaće se od 1. do 3. marta u sali Niškog kulturnog centra na Paliluli. Projekcije su zakazane za 18 i 30h, a ulaz je besplatan.

Ljubitelji sedme umetnosti moćiće da pogledaju film “Zlatan Dudov” – ostvarenje iz ove godine koje su u dokumentarnoj formi uradili novinari RTV Caribrod o proslavljenom indexfilmskom režiseru.

index1Istog dana na repertoaru je i “Misija London” iz 2010. godine, koji je najgledaniji bugarski film poslednje 2 decenije, a rađen  je po romanu Aleka Popova.

Drugog dana na repertoaru je ljubavna priča “Stranac”. Poslednji u nizu filmova moćiće te da vidite “Tilt” iz 2011. godine – priču o sitnom kriminalcu koji se, za vreme tranzicije, iz Nemačke vraća u rodnu Bugarsku.

Ovu, već tradicionalnu manifestaciju, organizuju Konzulat Republike Bugarske u Srbiji, NKC i Zavičajno udruženje“Caribrod” Niš. Povod je nacionalni dan Bugarske koji se obeležava 3. marta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com