Društvo

PAPRENA VOZAČKA DOZVOLA: Bila je 2

Nema dozvole bez uverenja MUP-a o nepostojanju zabrane za upravljanja motornim vozilom (600 dinara) i plaćene takse od 740 dinara.

Ako vam je potrebna međunarodna vozačka dozvola, za nju ćete morati izdvojiti 3.340 dinara!

Naime, samo naknada za izdavanje međunarodne vozačke dozvole košta 2.000 dinara. Takođe, pored toga što na uvid mora da se priloži važeća vozačka dozvola, neophodno je i uverenje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) o izrečenim i izvršenim važećim zaštitnim merama bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom. Za to uverenje potrebno je platiti taksu od 600 dinara.

Ni tu nije kraj. Da bi ste dobili međunarodnu vozačku dozvolu, mora da se priloži i dokaz o uplati republičke administrativne takse, koja iznosi 740 dinara (za zahtev 260 dinara i 480 dinara za izdavanje međunarodne vozačke dozvale).

Inače, međunarodna vozačka dozvola se izdaje državljanima Srbije, kao i stranim državljanima koji poseduju važeću vozačku dozvolu izdatu u Srbiji, pri čemu strani državljani moraju da imaju dokaz o boravku ili prebivalištu u Srbiji.

Opširnije na sajtu Srbija danas.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com