Društvo

BRAVO: Niški studenti četvrti u Evorpi!

Ekipa studenata Pravnog fakulteta u Nišu, u sastavu Ivana Petrović, Tamara Stanojević, Aleksandra Stojanović i Jelena Mladenović, predvođena akademskim trenerima doc. dr Darkom Dimovskim i acc. Ivanom Ilićem, osvojila je četvrto mesto na evropskom moot court takmičenju, koje je održano od 14-19.02. 2016. godine u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Za takmičenje se prijavilo ukupno 79 ekipa, iz svih zemalja Saveta Evrope. Na osnovu kvaliteta podnesaka, naša ekipa se plasirala u top 16 fazu.

pravni2

Ekipa je u preliminarnoj rundi usmenog dela takmičenja bila bolja bolja od Kembridža i Praga, a nakon toga u četvrtfinalu eliminasala ekipu Law school college iz Londona. U polufinalu je od našeg tima bila bolja ekipa iz Sofije.

pravni3

Pobednik takmičenja je Univerzitet Kembridž. Na taj način je ostvaren najveći uspeh timova sa prostora bivše Jugoslavije, na ovom takmičenju, kao i najveći uspeh ekipe studenata našeg fakulteta, nakon 6. mesta, 2013. i 14. mesta 2014. godine.

pravni4

Odlazak ekipe u Strazbur finansijski su pomogli gospodin Ivica Tončev i Uprava za obrazovanje grada Niša.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com