Kultura

Predstava “Mučenici” sinoć odigrana dva puta

Zbog velikog interesovanja publike, predstava “Mučenici”, Akademskog pozorišta SKC-a sinoć je na sceni Lutkarskog pozorišta odigrana dva puta za redom. Publika je već od 18 sati čekala ispred blagajne Pozorišta, a glumci su rešili da odigraju dve predstave, u 20 i 21 sat i 30 minuta, piše u saopštenju Studentskog kulturnog centra.

“Ovo je najveća potvrda rada i uspeha Akademskog pozorišta, ove predstave ali i celog tima koji je radio na predstavi. Najveći uspeh je kada se traži karta više i za ovako veliki prostor Pozorišta lutaka koji prima preko 200 ljudi. Nakon osam nagrada na samo jednom festivalu prošle godine, i već puno igranja na našoj, Kamernoj sceni pozorišta, dve pune sale i ovoliko interesovanje su ono što nam daje najveću potvrdu da radimo dobre stvari i motivaciju da nastavimo dalje istim tempom. Izazov i napor je odigrati ovakvu predstavu dva puta u nizu, ali energija, interesovanje i aplauzi publike, uvek nas motivišu da damo najbolje od sebe,”rekli su glumci Akademskog pozorišta.mucenici

Na 18. FAPS-u (Festivalu akademskih pozorišta Srbije) u Novom Sadu održanom novembra prošle godine, Akademsko pozorište SKC-a je sa predstavom “Mučenici”, osvojilo čak osam nagrada.

Isti uspeh doživela je i višestruko nagrađivana predstava “Stend ap Serbie”, kada su se glumci, takođe, odlučili da za publiku odigraju komad dva puta u toku iste večeri.

”Kamerna scena SKC-a ima oko 50 mesta i često se desi da nema dovoljno mesta za sve zainteresovane. Zato Akademsko pozorište već više godina traži rešenje kako bi svoja dela predstavilo publici i na većim scenama. Kroz redovnu saradnju sa Pozorištem lutaka, tokom prošle godine više puta su u tom prostoru igrane predstave AP-a, “ rekla je Aleksandra Strahinić iz SKC-a.mucenici 3

Inače, Akademsko pozorište SKC-a već godinama predstave igra na kamernoj sceni u Banovini, utorkom i četvrtkom od 21 sat, a cena ulaznice je simboličnih 100 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com