Kultura

Ovo treba da čujete, “Rossini” vokalna grupa iz Niša (VIDEO)

Niška vokalna grupa „Rossini“ stekla je popularnost izvodeći popularna dela klasične muzike „a capella“ – glasovima, bez pratnje instrumenata. Njihovo učešče u serijalu „Ja imam talenat“ 2013. godine dovelo ih je do polufinala, a imali su i brojne, uspešne nastupe u Nišu i Beogradu. Ovo kratko podsećanje na njihov rad, podsticaj je Niških Vesti da se vrate na našu muzičku scenu.

Vokalnu grupu “Rossini” činili su Vladica Bogdanović (I tenor), Danilo Perković (II tenor), Miloš Todorović (II tenor), Milutin Toskić (bariton), Nikola Banković (bariton), Aleksandar Miljković (bas) i Predrag Petrović (bas) i većinom su bili studenti Fakulteta umetnosti u Nišu.


Duhovitu koreografiju za nastupe “Rossinija” uradio je glumac niškog Lutkarskog pozorišta Toma Bibić, što je bilo sasvim novo i neočekivano u interpretaciji klasične muzike.


Posebno su bila zapežena njihova izvođenja “Seviljskog berberina” i “Viljema Tela” Đoakina Rosinija, po kome je grupa dobila ime i “Bumbarovog leta” Nikolaja Rimskog Korsakova.


Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com