Kultura

Niška vokalna grupa Constantin gostovala u Engleskoj

Čak tri koncerta održala je vokalna grupa Constantine u Engleskoj. Oni su nastupali u Velikoj Britaniji na poziv crkvene opštine i oca protojereja-stavrofora Nenada Popovića koji je i starešina crkve Svetog Kneza Lazara (Lazarice) u Birmingemu.

Prvi koncert je održan 19. oktobra u prepunoj sali parohijskog doma “Svetog Nikolaja Velimirovića” pri crkvi Svetog Save u Londonu, nakon toga grupa je imala vrlo zapažen koncert 20. oktobra u crkvi St. Paul’s koja pripada engleskoj crkvi i treći koncert održan je 21.oktobra u gore već pomenutoj srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog kneza Lazara u Birmingemu.

“Interesantno je da je publika na koncertima pretežno bila engleska, da je njihovo interesovanje da čuju nastupe i muziku nekih drugih kultura veoma velika tako da je i vokalna grupa Constantine ispraćena sa velikom pažnjom i aplauzima tokom sva tri koncerta. Program je bio baziran na kompozicijama duhovne pravoslavne muzike, srpske etno i evergrin pop muzike domaćih i stranih autora”, kazao je Bojan Stanković ispred ove niške grupe.

Foto: Vokalna grupa Constantin

Oni su uputili veliku zahvalnost ocu Nenadu Popoviću, parohiji crkvene opštine u Birmingemu i Londonu na pozivu kao i dobro poznatom čoveku svim ljudima koji gostuju u Birmingemu, Trajanu Petkoviću koji je ugostio vokalnu grupu Constantine u svom hotelu Woodlands.

Foto: Vokalna grupa Constantin

Zahvaljuju se i gradu Nišu i resoru za kulturu koji je pomogao da grupa gostuje u Engleskoj i promoviše na pravi način Srbiju i Grad Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com