Društvo

Austrijanci LED-om osvetljavaju Beograd i Niš

Austrijska kompanija Cumtobel grupa (Zumtobel Group) doniraće modernu LED rasvetu za najmanje po jednu ulicu u Beogradu i Nišu, najavljeno je danas na sastanku u Privrednoj komori Srbije.

Cumtobel grupa će donirati i operativni sistem koji će unaprediti funkcionisanje infrastrukture na tim gradskim saobraćajnicama, dodaje se u saopštenju PKS.

U saopštenju se navodi da će narednih dana, austrijski stručnjaci sa kolegama iz nadležnih gradskih službi proceniti gde je najbolje instalirati sistem, kako bi beogradske i niške ulice već za mesec dana dobile modernu rasvetu.

Donacija austrijske firme dogovorena je prilikom nedavnog susreta premijera Aleksandra Vučića i predstavnika Cumtobel grupe.

“Odlukom da Beogradu i Nišu pokloni modernu opremu za poboljšanje saobraćaja na gradskim ulicama, Cumtobel grupa potvrđuje nameru da proširi poslovanje u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope i dugoročno ostane na ovom tržištu”, rekao je predsednik PKS Marko Čadež u razgovoru sa predstavnicima austrijske firme.

Sastanku u PKS prisustvovali su i savetnik predsednika Vlade Srbije Danilo Cicmil, sekretar u Sekretarijatu za energetiku Grada Beograda Marko Stojanović i gradonačelnik Niša Zoran Perišić, koji su obećali neophodnu podršku da bi se donacija što efikasnije realizovala.

Cumtobel grupa iz Dornbirna, od porodične firme osnovane 1950. godine postao je internacionalna kompanija, jedna od vodećih u oblasti inovativnih rešenja za rasvetu i proizvodnju pratećih komponenti. Grupacija je izlistana na Bečkoj berzi (ATX) i trenutno zapošljava 7.234 radnika, a u 2014. godini je ostvarila obrt od 1,3 milijarde evra (EBIT 41,1 milion EUR).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com