Društvo

LED rasveta za 800 đačkih tabli u čak 54 niške škole

Ukupno 800 tabli u 54 niške osnovne i srednje škole biće osvetljeno najnovijom LED rasvetom koju je donirala niška firma Fluoelektro u saradnji sa Klubom privrednika Naissus i Srpsko-izraelskim biznis klubom.

Dodeli ugovora o donaciji LED rasvete za osvetljavanje školskih tabli osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Niša, prisustvovao je i ministar prosvete Branko Ružić, koji ovu akciju smatra vrlo bitnom u cilju unapređenja uslova rada u prosveti. On dodaje da je danas veoma važno podizanja svesti o energetskoj efikasnosti koja može da bude bolja na svakom koraku.

Donacija LED rasvete niškim školama; Foto: Fluoelektro

Na dodeli ugovora našli su se gotovo svi direktori niških škola koji su rado prihvatili donaciju, dok je ministar prosvete istakao da deci mora da se pruži ono najbolje. Savremeni ambijent za učenje više nije izbor, već obaveza svih koji rade u prosveti, da deci i mladima omoguće ono što imaju učenici u modernim državama na drugim meridijanima.

Donacija LED rasvete niškim školama; Foto: Fluoelektro

“Moramo da obezbedimo nastavnicima, koji rade jedan od najplemenitijih poslova, da znanje prenesu na adekvatan i koristan način. Na taj način deci ćemo da omogućimo da stečeno znanje stvori nove prespektive i da oni imaju karijerne ciljeve za koje će se opredeliti. Značajno je da ovako donatorske inicijativne nađu svoje dragoceno mesto u prosvetnom sistemu”, rekao je reizabrani ministar prosvete u novoj vladi Branko Ružić.

Donaciju za 54 niške škole obezbedio je Srpsko-izraelski biznis klub, Klub privrednika Naissus i niška kompanija Fluoelektro. Kompanije koje su ujedno članovi oba Kluba zajednički teže razvoju ekonomije i poboljšanju privredne saradnje između Izraela i Srbije, kroz kontinuirano kreiranje povoljne klime za privredni rast i razvoj. Ova donatorska akcija sprovodi se u sklopu CSR aktivnosti , a u cilju poboljšanja uslova rada u niškim školama. Osim društveno odgovornog poslovanja , donatori se vode i načelom povećanja energetske efikasnosti, kao temom koja je u fokusu u skladu sa načelima i Ciljevima odživog razvoja (SDGs).

Nataša Radonjić, direktorka kompanije Fluoelektro kazala je da je srećna da je u prilici da pomogne da niški đaci imaju kvalitetno osvetljenje renomiranog proivođača Philips u svojim školama.

“Upravo njihova rasveta jeste energetski efikasna i veoma prijatna za rad zbog asimetrične optike i smanjenog faktora blještanja. Vodili smo računa da boja svetlosti bude neutralna 4000 K kao i faktor blještanja manji od 19, kako bi ispunili standarde za osvetljenje radnih prostorija”, precizna je Radonjić za Niške Vesti.

Predsednik Srpsko-izraelskog biznis kluba i Kluba privrednika Naissus Dragan Milošević ističe da je ova donacija način da se pomogne niškim školama koje su u teškom položaju. U narednom periodu biće nastavljene aktivnosti ovih klubova u cilju pomoći Nišlijama u različitim sverama.

Dodela ugovora za donaciju LED rasvete; Foto: Fluoelektro

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com