Društvo

Najbolja truba Srbije svira u Nišu (VIDEO)

Dejan Petrović, sin poznatog srpskog trubača Miće Petrovića, prvi nastup pred publikom imao je sa samo šest godina. Orkestar sa kojim će nastupiti u Nišu na dočeku Srpske Nove godine, osnovao je njegov otac 1996. godine, a Dejan i njegov brat Darko su četvrta generacija trubača u porodici. Trubu je svirao i njihov pradeda Tanasije.

Dejan Petrović rođen je 1985. godine u selu Duboko kod Užica, a kao šestogodišnji dečak imao je prvi nastup pred publikom. Detinjstvo je proveo sa ocem u njegovom orkestru, učeći tajne trube i lepotu muzike koji ovaj duvački instrument proizvodi.

Do svoje dvanaeste godine je već imao svoj, Juniorski orkestar. Nažalost, četiri godine kasnije izgubio je oca, poznatog srpskog trubača Miću Petrovića i veliki teret, koji nije bilo lako nositi, pao je na njegova pleća. Jake volje, nastavio je da ide očevim stopama do tačke kada je morao da izabere svoj put.

Uz mnogo napornog rada, podršku brata Darka i drugih članova orksetra mladi trubač Dejan, počinje da osvaja prestižne nagrade ali i srca publike, gde god je nastupao.dejan petrovic

Nižu se uspesi, sve dok nije nadmašio dostignuća svog oca na takmičenju u Guči 2006. godine osvojivši “Majstorsko pismo”, najistaknutiju nagradu na konkursu.

Dejan Petrović tako ulazi u istoriju kao najmlađi majstor trube i kao umetnik sa potencijalom da osvoji svet.

”Uvek samo voleo da se “igram” sa muzikom, da sastavim različito, da postignem nemoguće”, rekao je medijima Petrović.

Uvek je pratio savremene trendove, ali nikada nije izgubio dodir sa svojim poreklom, tradicijom i muzikom.

“Sviram i Stinga i “Stani Ibar vodo”, rekao je ranije medijima.dp

 

Mladi trubač iz Užica sa svojim Big bendom nastupao je širom Srbije, najzapaženiji su bili njihovi koncerti u Sava centru, mnogi od tih koncerta imali su i humanitarni karakter.

Osim koncerta u našoj zemlji, nastupali su u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, a imali su turneju i u gradovima širom Bugarske i Nemačke.

“Onde gde prestaju reči, onde počinje muzika”, moto je ovog trubača.

Dejan Petrović i njegov Big bend sviraju “muziku koja pokreće svet”, tako će i sutra uveče pokrenuti Nišlije na Trgu kralja Milana. Njihov koncert počinje u 21 sat.

http://www.youtube.com/watch?v=Ds8ZEzf1uq8

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com