Društvo

Lekari ne smeju da koriste mobilne telefone

Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan gostujići u Jutarnjem programu Niške televizije (NTV) izjavio je da lekarima ove ustanove nije dozvoljeno da koriste mobilne telefone dok su sa pacijentima.

Jerkan je izjavio da se od lekara očekuje da budu posvećeni pacijentima a da je to nemoguće ukoliko ih neko prekida telefonskim pozivima i razgovorima.

Povod za njegovu reakciju bila je reakcija jednog pacijenta prilikom njegovog obilaska Ambulante u Crvenom Krstu. Navodno pacijent mu se požalio da je „doktorka se više posvetila razgovoru putem mobilnog telefona nego pacijentu“.

„Načelnica Službe opšte medicine je reagovala i zatražila od doktorke izjavu. Reagovaćemo u skladu sa zakonom i doktorka će trpeti posledice ukoliko se dokaže njen propust bez obzira što je reč o radniku koji uskoro treba da ode u penziju”, kazao je Jerkan i naveo da često čuje primedbe na rad lekara ali da malo ko podnese i napismenu pritužbu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com