Društvo

Film “Lauš” o Žarku Lauševiću na TV Zona za Božić

Zahvaljujući prijateljstvu producenta Olivera Paunovića iz Niša i saradnji sa rediteljkom Brankom Bešević Gajić i producentom Miroslavom Batom Petrović iz Beograda, dokumentarni film “Lauš” o dramatičnom životu legendarnog glumca Žarka Lauševića biće emitovan večeras, 07. januara od 20:00 časova na TV Zona plus.

Ovo emitovanje filma koji je zaiteresovao Srbiju, Paunović je dobio besplatno na korišćenje kako bi ga emitovao u Nišu.

Nakon filma „Lauš“ za Branku Bešević Gajić je čuo ceo svet, ali ona toga nije bila svesna. Razumljivo, tada je još na neki način bila dete, student koji je tek izašao iz klupe. Priseća se da joj nije bilo lako da svoju ideju tada i realizuje, ali je ipak pobedio njen karakter da ne odustaje lako.

„Bila sam na četvrtoj godini akademije kada mi se javila želja da snimim film o Žarku Lauševiću. Pitala sam se šta je sa njim, jer je on bio moj uzor od najranijeg detinjstva i zahvaljujući njemu sam i bila inspirisana najpre glumom, a sada i režijom“, rekla je Niškim Vestima Branka Bešević Gajić na prikazivanju njenog filma na tradiconalnom Festivalu dokumentarnog filma “City Fest”.

Ne znajući šta je čeka, a uz podršku profesora Fetija Dautovića počinje film o tada najkontroveznijoj ličnosti u Srbiji Žarku Lauševiću. Branka tada shvata da su tu stvari mnogo ozbiljnije i rizičnije, ali ipak nije odustala. Zablistala je sa svojom ekipom u prepunom Sava Centru. Cela naša zemlja stala je iza tog filma. Nakon punog Sava Centra usledila je i bioskopska projekcija pa i život na svim festivalima ne samo u regionu, već i po celom svetu. Ovaj dokumentarac premijerno je prikazan u Nišu na Filmskim susretima 2019. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com