Društvo

Niš i Marko Marković u borbi za toleranciju (VIDEO)

“U očajničkoj potrazi za boljim životom, u susret diskriminaciji, netoleranciji i nepoštovanju, veliki broj migranata izgubio je svoje živote. Da li smo zaboravili šta je poverenje, tolerancija i ljubav?” ovim pitanjem počinje spot Marka Markovića namenjen onima koji ovo nose na svojim leđima. Mladi Marković i njegov bend muzikom prenose najače poruke, sve to ispraćeno je odličnim spotom, u spotu kadrovi snimljeni u našem gradu.

 
“Pesma je inspirisana događajima vezanim za izbegličku krizu, a čitav projekat podržala je niška opština Medijana i Media & reform centar Niš. Na ovaj način pokušali smo da skrenemo pažnju javnosti na hiljade izbeglica koji se na putu bez cilja susreću sa diskriminacijom, netolerancijom, a veliki broj njih je za to neizvesno bolje sutra žrtvovalo čak i svoje živote. Muzički spot je naš skroman doprinos da ukažemo na taj veliki društveni problem- rekao je za Niške Vesti Marko Marković.
 
Marko je u numeri potpisan kao kompozitor, izvodjač i koautor video spota. Video produkciju, kameru i helio snimke radio je  Miodrag Misha Ignjatović. Audio produkciju Rodoljub Avramović.Screenshot 22
 
Pored Marka na trubi kao izvođači pesme potpisani su članovi Marko Markovic New Age Benda: trombon: Marko Kasumović, klavir: Vladimir Jelenković, bas gitara: Andrija Avramović, bubnjevi Đorđe Hartl, Specijalni gost na kavalu: Nikola Pavlović.
 
Nakon uspešne karijere u trubačkom orkestru Boban i Marko Marković, Marko je zakoračio u svet džeza, osnovao je svoj New Age Band, sa mladim ali talentovanim niškim džez muzičarima koji trenutno pripremaju novi CD.
 
Cilj benda je da stvori jedinstveni mix klasičnog i modernog džeza sa karakterističnim južnjačkim pečatom. 
 
“Trenutno živim u Nišu, rođen sam u Vladičinom Hanu ali ono po čemu me čitava zemlja poznaje jeste to da sam član nadaleko čuvene porodice Marković. Od  svoje sedme godine sviram trubu i čitavih deceniju i po svirao sam u orkestru, sada sam odlučio da nastavim sam. Ovo je prvi spot koji sam uradio samostalno,” kaže za Niške Vesti ovaj mladi džez muzičar.
 
Na desetak evropskih jezika mladi ljudi izgovaraju poruku na kraju spota: “Poverenje, Tolerancija i Ljubav za miran san!” poruka je upućena svima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com