Društvo

On proslavlja tek sedmi iako mu je 28 godina

Marko Marković ima 28 godina, ali svoj rođendan slavi tek sedmi put jer je rođen 29. februara. Kada mu je u životu išlo loše, krvio je svoj datum rođenja jer je mislio da je zbog toga “baksuz”. Isto je bilo i kada mu je bilo dobro. Tada je smatrao da je “rođen pod srećnom zvezdom” zahvaljujući specifičnom datumu.

Bilo kako bilo, ove 2016. godine, Marko konačno slavi rođendan.

“Posle četiri godine dočekao sam ovaj datum i presrećan sam. Pozvao sam sve prijatelje i rodbinu. Ima da bude slavlja do zore”, uzbuđeno kaže Marko za Niške Vesti.

429702 10150557071851776 935552326 nKada nije prestupna godina, Marko slavi rođendan 28. februara ili 1. marta. Inače, rođen je u Surdulici ali već neko vreme živi u Nišu, gde je rešio da napravi dom za svoju porodicu. Ponosni je otac troje dece, a u prilog tome da je njegov datum rođenja ipak srećan, govori i to što je vrlo uspešan u svom poslu. 

Muzika i gluma su njegova ljubav. Sa svega 17 godina glumio je u filmu “Guča” reditelja Dušana Milića. Još ranije počeo je da svira trubu, zajedno sa svojim ocem. Međutim, sada Guca filmima svoj bend i uglavnom svira džez, o čemu su Niške Vesti već pisale.

 “Od malena sam zavoleo taj svet, a u međuvremenu sam imao oko 1500 koncerata. Imam ponudu da septembra počnem da komponujem muziku i za jedan nemački film”, dodaje on za naš portal.

Iako narodna verovanja kažu da 29. februar jeste “baksuzan” i da tada ne treba započinjati ništa, život Marka Markovića dokazuje da je reč o sujeverju. “Ekstra dan” svake četvrte ili prestupne godine moramo da imamo jer je godišnje 365 dana i 6 sati. Kada ne bi bilo 29. februara, za 750 godina imali bismo zimu usred juna.

                                                                                                                                                  

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com