Društvo

430.000 ljudi iz cele zemlje prijavljeno za penzionerske kartice, u Nišu potpisan ugovor sa 17 privrednika

Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović, direktor Filijale Fonda u Nišu Hadži Ivan Đorđević i gradonačelnica Dragana Sotirovski, danas u Gradskoj kući potpisali su Sporazum za penzionerske kartice sa 17 privrednika. Prema rečima Ognjenovića, za dobijanje penzionerske kartice, koja omogućava popuste i pogodnosti najstarijim građanima Srbije, do sada se prijavilo 430.000 ljudi.

Foto: J.M.

Među onima koji su danas potpisali ugovore sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje o učešću u akciji su i Apoteke Niš, Sportski centar “Čair”, Simfonijski orkestar i Lutkarsko pozorište.

U prvih u prvih nedelju dana od pokretanja akcije prijavilo se oko 200 firmi iz cele Srbije  za odobravanje popusta penzionerima.

 

 

“Obećali smo da ćemo svaki grad u Srbiji obići i da ćemo doći kod svih penzionera kako oni ne bi morali da dolaze kod nas, jer smo mi odgovorna vlast i hoćemo da ispoštujemo naše penzionere u svakom pogledu. Penzionerska kartica jedan je od direktnih načina kako mi pomažemo penzionerima i način kako država brine o njima. Srećan sam zbog velikog ineteresovanja penzionera u svom gradovima, ali i velikog broja društveno odgovornih kompanija koje su se prijavile”, pojašnjava Ognejnović.

On navodi da će penzioneri kroz popuste i benefite moći da osete boljitak u svom novčaniku.

“Popusti važe od preduzeća do preduzeća. Jasno ćemo istaći na našem sajtu šta koja firma nudi, a kasnije ikroz aplikaciju penzionerima javjatišta je aktuelno u trenutku, a šta su to ključni popusti”.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kazala je da među penzionerima vlada veliko interesovanje za dobijanje kartice koja će im omogućiti popuste, kao i da su se gradska preduzeća i ustanove odazvala pozivu grada za učešće u akciji fonda.

Penzionerska kartica biće aktivna od 1. oktobra 2023. godine.

Foto: J.M.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com