Društvo

Posle susreta sa premijerom stanovnici niške ulice dobiće vodu, kanalizaciju i asflat

Srđan Cakić, stanovnik je Ulice Miloša Đurića u niškom naselju Bubanjska dolina. Kako kaže, ulica decenijama nije asfaltirana i nema kanalizacionu i vodovodnu mrežu. Problem je izložio na prijemu kod premijera Vučića dok je boravio u Nišu i posle razgovora sa njim, gradonačelnik Niša sa svojim timom i predsednik Gradske opštine Palilula obišli su ulicu kako bi napravili plan radova.

Ulica Miloša Đurića u Nišu, koja postoji od 1967. godine je neasfaltirana. Nema vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Teško stanovicima ove ulice u naselju Bubanjska dolina prilazi Hitna pomoć, a ne daj Bože vatrogasne ekipe, kaže stanovnik ove ulice, Srđan Cakić.

„Prvi građani u Ulici Miloša Đurića nastanili su se pre gotovo pola veka i od tada se pokušava da pronađemo rešenje da dobijemo vodu, kanalizaciju, asfalt. Izlivaju nam se septičke jame, a polomljeni mobilijari prete deci. Iz Direkcije za izgradnju i resornih uprava su se pozivali na nesređene pravno-imovinske odnose, i tako odlagali bilo kakvo rešenje. To su i razlozi zbog kojih sam odlučio da se obratim premijeru, ali i gradonačelniku“, kaže Srđan Cakić.

Cekić dodaje da je premijer pokazao interesovanje za ovaj problem i naložio lokalnim organima da obiđu lokaciju i predlože rešenje, što se i desilo.

Ulica4

Stanovnike ove ulice obišli su gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, načelnik Uprave za planiranje i izgradnju, Rodoljub Mihajlović i predsednik Gradske opštine Palilula, Aleksandar Ždrale.

Saslušali su predloge stanovnika o radovima u ovoj ulici.

Ulica 2

„Zakazali smo novi susret sa gradonačelnikom za nekoliko dana, kada ćemo i razraditi detaljni plan“, kaže Cakić.

Iz Direkcije za izgradnju saopštavaju da Ulica Miloša Đurića može biti sagledana kro program za narednu godinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com