Društvo

Stefanović: Rusko-srpski humanitarni centar objedino sve službe spašavanja

U sklopu boravka Vlade Republike Srbije u Nišu, ministar policije Nebojša Stefanović posetio je Rusko-srpski humanitarni centar. Ministar se upoznao sa opremom, ljudstvom i njihovom spremnošću da deluju u svakoj situaciji. Naš posao je da unapredimo stanje i tehniku u našim vatrogasno-spasilačkim jedinicama i to ćemo da radimo zajedno našim kolegama iz Rusije, rekao je Stefanović prilikom obilaska centra.

Za četiri godine postojanja Rusko-srpskog humanitarnog centra njegovi pripadnici su srpskom narodu i zemlji pomagali u svakoj situaciji- poplavama 2014. godine, požarima koji su besneli te i prethodne godine, rade na obučavanju učenika i studenata, ali i pripadnika policije. Dosadašnjim učinkom centra, ja sam prezadovoljan, naglasio je ministar.

„Hocu da se zahvalim svim ljudima koji rade u Rusko-srpskom humanitarnom centru jer su pokazali da zajedničkim trudm i radom su uspeli da okupe i ljude iz gorske službe spašavanja i Crvenog krsta, studenata fakulteta koji se ovde obučavaju i čiji će kapacitet rasti- da se bore za svaki ljudski život, da rešavaju vanredne situacije, da budu oslonac građanima ako do takvih situacija dođe“, rekao je prilikom obilaska Rusko-srpsko humanitarnog centra ministar policije Nebojša Stefanović.

stefanovic1

Ono na čemu će se detaljno raditi je osmatranje teritorije Srbije, a vezano je za tačke koje pokazuju povećanje temperature (da se preduprede mogući požari), kao i povećanje nivoa vodotokova uz pomoć računarskog modela. U oba slučaja delovaće se na vreme kako bi se posledice izbegle ili svele na minimum.

stefanovic2

Upitan da li ima informacije o hapšenju penzionisanog generala žandarmerije Bratislava Dikića, Stefanović je ponovio da kolege iz Crnogorske policije još uvek nisu potvrdile da li je uhapšen u toj susednoj zemlji.

“Mi ni u ovom trenutku nemamo nikakvu zvaničnu inforamciju od državnih organa Crne Gore, ni o licima koja su uhapšena, ni o delu koje im se stavlja na teret, niti o prirodi krivičnog dela. Dok ne stignu zvanični dokumenti i zvanično obaveštenje, sve je u domenu spekulacija pa bi bilo neodgovorno da ja učestvujem u tome”, rekao je Stefanović.

On je ponovio da srpski državljani ne učestvuju u ubijanju državljanja Crne Gore, ne dolaze da se obračunavaju na ulicama Budve, Podgorice ni Herceg Novog, niti da se tamo ne upucavaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com