Društvo

Ministar Stefanović obišao Centar za obuku pasa (VIDEO)

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas Centar za obuku pasa u kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu.

Komandant Centra potpukovnik Zdenko Cvijetić predstavio je ministru odbrane aktivnosti te jedinice koja se težišno bavi obukom pripadnika Vojske Srbije veterinarske službe, dresurom, redresurom i odgojem pasa. Ministar Stefanović prisustvovao je prikazu obučenosti službenih pasa u različitim taktičkim situacijama – savlađivanju prepreka, vežbama odbrane i napada kao i pronalaženju minsko-eksplozivnih sredstava.

Obilasku Centra za obuku pasa prisustvovao je i načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić.

Centar za obuku pasa formiran je u septembru 2020. godine od Čete za obuku vodiča pasa, uzgoj i dresuru pasa iz sastava Centra za obuku logistike. Ta jedinica nastavlja tradicije 40. Centra za obuku vojnika vodiča pasa i pasa SSNO, formiranog 21. oktobra 1957.godine, pod nazivom – Centar za odgoj pasa, 40. veterinarskog nastavnog centra i Čete za obuku vodiča pasa, uzgoj i dresuru pasa Centra za obuku logistike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com