Zdravlje

Dom zdravlja: Stigle vakcine protiv gripa

Iz niškog Doma zdravlja obaveštavaju da su dobili šest hiljada doza vakine protiv sezonskog gripa. Pacijenti će moći da prime vakcinu u ambulantama gde imaju otvorene zdravstvene kartone i uz nalog izabranog lekara u toku istog dana.

Vakcinacije se obavljaju od juče, 14. oktobra, u Domu zdravlja radnim danima od 10 do 19 sati, u prostorijama laboratorije u suturenu i vikendima u sobi za intervencije broj 48.

Od ponedeljka, 17. oktobra vakcine će se primati i u gradskim i seoskim zdravstvenim ambulantama po ustaljenom rasporedu rada.

Vakinacija se preporučuje starijima od šest meseci koji boluju od hroničnih poremećaja plućnog i kardio vaskularnog sistema, metaboličkim poremećajima kao što je šećerna bolest, kao i osobama sa oslabljenim imunitetom.

Zatim starijima od 65 godina, zaposlenima i korisnicima u gerontološkim centrima i svim zaposlenima u zdravstvenim i javnim službama, saopštili su iz Doma zdravlja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com