Zdravlje

U Nišu povećan broj pacijenata sa respiratorniim infekcijama, ali tek po koji sa gripom

U ambulantama Doma zdravlja u Nišu povećan je broj lica sa respiratornim infekcijama gornjih disajnih puteva, dok se beleže samo sporadični slučajevi oboljevanja od gripa, izjavila je portparolka te zdravstvene ustanove Nevena Simović.

 

“Broj pacijenata sa respiratornim infekcijama je povećan za oko 30 odsto u odnosu na uobičajan broj. Uglavnom se radi o sinuzitisu, gušobolji, sekreciji iz nosa, ali bez povišene temperature i kašlja”, kazala je Simović.

Prema njenim rečima, vakcinu protiv sezonskog gripa zaključno sa jučerašnjim danom primilo je 9.200 osoba, a Dom zdravlja je dobio ove jeseni ukupno 11.500 doza.

“Interesovanje je sada nešto slabije nego kada je krenula vacinacija, ali se ljudi i dalje javljaju. Vakcina se može primiti na vakcinalnom punktu u Domu zdravlja i ambulantama na području grada, naravno, uz prethodno javljanje izabranom lekaru”, izjavila je Simović.

Prema podacima niškog Doma zdravlja, ove nedelje broj obolelih od korona virusa na dnevnom nivou bio je od 14 do 22.

Ni jedno dete testirano u pedijatrijskoj kovid ambulanti nije bilo pozitivno na taj virus.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com