Sport

Pazar ostao enigma

*Nišlije i u petom superligaškom meču poražene u Novom Pazaru, strelac Dimitrijević u 32. minutu *Radnički bez ozbiljnijih prilika sve do 90. minuta, kada je Stojanović propustio sjajnu šansu za izjednačenje.

Radnički je poražen u Novom Pazaru 1:0 i tako nastavio lošu tradiciju u duelu sa ovim timom. Nišlije su, naime, od povratka u Superligu 2012. godine, izgubile svih pet mečeva u gradu na obalama reka Raške i Jošanice. Činilo se da će sada možda biti drugačije, jer je niški tim bio u odličnoj seriji, a Novopazarci su izgubili pet od poslednjih šest mečeva, ali očeigledno je da je promena trenera donela domaćinu neku pozitivnu energiju i upravo su protiv Radničkog Pazarci izašli iz rezultatske krize.

Radnički je češće imao loptu u nogama, trudio se da iz igre stvori prilike za gol, ali činjenica je da je u tome retko uspevao. Sa druge strane, Pazarci su se oslanjali na kontranapade i umešnost svog najboljeg igrača Envera Alivodića, koji je, gotovo svaki put kad je imao loptu pod svojom kontrolom, činio domaćina opasnim.

Prvih pola sata igre nije donelo neki zanimljiviji fudbal. Radnički je imao više od igre i u par navrata je Dušan Živković lepo prošao po boku, ali iz dve dopbro pripremljene šanse nije bilo gola. Najpre je Pavkov šutirao, ali je Zogović uspeo da odbrani, a potom je i Mrkić mogao mnogo bolje u situaciji u kojoj je sa par metara poslao loptu preko gola.

Sa druge strane, Novi Pazar je od starta igrao opreznije, a onda vrebao priliku iz prekida ili preko opasnog Alivodića. I tako je u 27. minutu stigao do kolosalne prilike, kada je, posle presinga i oduzete lopte ispred šesnaesterca gostiju, Alivodić dva puta šutirao u sjajnoj prilici, ali je Bajić odneo pobedu u duelu sa fudbalerom, koji je deo omladinskog staža proveo na Čairu.

I onda, igrao se 32. minut utakmice, Mrkić je izgubio loptu na polovini domaćina, a onda je sevnula kontra, Alivodić je sa desne strane sjajno centrirao i bukvalno „u trepavicu“ pogodio Dimitrijevića, koji je glavom šutirao, a lopta se od stative odbila u mrežu-1:0.

Samo dva minuta kasnije, Stanković je bio nesmotren, načinio je grešku u dodavanju, a Alivodić mu je uzeo loptu, krenuo ka golu Nišlija i onda, sa dvadesetak metara, raspalio po lopti koja je pogodila stativu i završila u golautu.

Gosti su u tim trenucima imali dosta sreće. U smiraj poluvremena, ponovo domaćin presingom uzima loptu Nišlijama, Alivodić sjajno pronalazi Dimitrijevića, koji u situaciji „jedan na jedan“ plasira loptu pored Bajića, ali, na sreću Nišlija, lopta prolazi pored stative. Velika prilika za Pazar!

U nastavku, ponovo je Radnički imao inicijativu i veći posed lopte, ali Pazarci su se umešno branili, a onda, najčešće iz prekida, pokušavali da uvećaju vođstvo. Osim par polušansi, Nišlije nisu uspevale da ozbiljnije ugroze domaćina, sve do poslednjih desetak minuta.

Najpre jeu 80. Minutu Živković dobro centrirao sa leve strane, najviši u skoku bio je mlađani Aleksa Jovanović, koji je šutirao glavom, ali pored gola.

I onda, u 90. minutu, Saša Stojanović imao je sjajnu priliku za izjednačenje. Dugo je tekla akcija Radničkog, a onda je najiskusniji igrač niškog tima šutirao iskosa sa 6-7 metara, ali pravo u Zogovića, koji je nogama izbacio loptu u korner. Ostalo je 1:0, Novi Pazar je i dalje velika enigma za Nišlije…

Rastavac: Odigrali čudno!

Milan Rastavac ovako je video meč u Pazaru:

Odigrali smo jednu čudnu utakmicu! Sve ono što nas je do sada krasilo u igri, ovde je izostalo. Mnogo smo prostora za igru ostavili protivniku, Novi Pazar je uspevao da nas ugrožava znatno češće nego rivali do sada, a u napadačkim akcijama smo previše oklevali sa šutem u završnici. Nadam se da ćemo izvući pouke i da u nastavku prvenstva nećemo dozvoljavati sebi nedotatke koje smo u ovom meču ispoljili-rekao je trener Nišlija.

Pauza za dvojac

Radnički će u narednom kolu, protiv Bačke na Čairu, igrati bez Lazara Arsića i Miloša Petrovića, koji su na meču sa Novim Pazarom po četvrti put upisani u sudijsku beležnicu. Pauza preti i kapitenu Aleksandru Jovanoviću, kao i Milošu Stanojeviću, koji imaju po tri žuta kartona…

NOVI PAZAR-RADNIČKI 1:0 (1:0)

Novi Pazar, 2. oktobra. Gradski stadion.
Gledalaca: 5000.
Sudija: Saša Jovanović (Beograd).
Strelac: 1-0 Dimitrijević 32.
Žuti kartoni: Micevski, Stanojević (Novi Pazar), Arsić, Petrović, Bulatović i Stanojević (Radnički).

NOVI PAZAR: Zogović, Vasilić, Čečarić, Stanojević, Svojić (od 74. Lepović), Marić, Micevski, Dimitrijević (od 93. Biševac), Pajović, Travančić (od 83. Rušević), Alivodić.

RADNIČKI: Bajić, Petrović, Bulatović, Ignjatović (od 85. Isajev), Stanković, Stanojević, Arsić, Stojanović, Dušan Živković (od 78. Apostolović), Mrkić, Pavkov (od 61. Aleksa Jovanović)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com