Društvo

Ekipa „Ko je rek’o živeli“ pravi najbolji ajvar u Nišu!

Ekipa „Ko je rek’o živeli“ pobednik je kvalifikacionog takmičenja „Izađi mi na teglu“ u Nišu gde su učesnici nakon osvojenog drugog mesta u 2015. godini, uspeli da osvoje dvostruku titulu zauzevši prvo i drugo mesto i plasiraju se direktno u finale koje će se održati 22. oktobra na Zlatiboru.

„ Uz rakijicu se ajvar definitivno najbolje sprema! Nadali smo se pobedi ali ne i dvostrukoj! Spremali smo recept u društvu porodice i prijatelja i proveli smo divan dan. Čast nam je što ćemo predstavljati naš grad na velikom finalu“ – kaže , Miodrag Marković, kapiten pobedničke ekipe.

ajvar pobednici2

Recept za vicešampionski ajvar imala je ekipa „Ko je rek’o živeli“ dok je treće mesto pripalo ekipi “Zlatni groš”

„U Nišu, prestonici dobrog ukusa dočekani smo divno od strane naših domaćina i lokalnog partnera Turističke organizacije grada Niša i veoma uspešno održali još jedno u nizu kvalifikacionih takmičenja ovogodišnjeg karavana. Danas smo imali 11 takmičarskih ekipa od kojih su mnoge učestvovale i prethodne godine, a i nekolicina novih se odvažila da izađe na teglu i oproba se u trci za najbolji recept “ – kaže Ljiljana Vukotić, organizator manifestacije.

Pobednike je birao tročlanii stručni žiri u sledećem sastavu: Suzana Stamenković, profesorka u Ugostiteljsko-turističkoj školi, Stanče Rakić, profesinonalna kuvarica i Mitra Stanković, vlasnica restorana Nišlijska Mehana.

Pobednici su osvojili mini elektrik štednjak, drugoplasirana ekipa osvojila je posuđe, dok je treća nagrada bila mali kućni aparat.

Karavan “Izađi mi na teglu” nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obići će preko 20 gradova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com