U fokusu

SRBIJA DOČEKALA KONAČNO REŠENJE: Za kuću od 100 kvadrata legalizacija će biti 100 evra!

Ministarstvo građevinarstva pripremilo novi zakon kojim se napokon rešava problem skoro 800.000 vlasnika stambenih i poslovnih zgrada u Srbiji. Po novom propisu legalizovaće se i bespravno izgrađeni objekti za koje nisu podneti zahtevi

Legalizacija objekta od 100 kvadrata na području Beograda, prema prvim procenama, a na osnovu najnovijeg zakonskog rešenja, mogla bi da košta 12.000 dinara, ili sto evra, što je 237 puta manje nego sada.

Novi propis ili zakon o ozakonjenju objekata pripremilo je Ministarstvo saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture i ovih dana ulazi u javnu raspravu, a Skupština Srbije mogla bi da ga usvoji u oktobru.Procedura

Po novom propisu biće legalizovani i bespravno izgrađeni objekti za koje nisu podneti zahtevi, kao i oni za koje su podneti, ako se procedura ne završi do stupanja na snagu novog zakona. Ozakonjenje nije moguće za građevine čija je legalizacija odbijena pravosnažnim rešenjem.

Ostatak teksta pročitajte na Kurir.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com