Ekonomija

NOVI NIŠ: Prva ploča na stambenom bloku

Na prostoru bivše kasarne „Bubanjski heroji“, američka kompanija “Clean earth and capital” počela je izgradnju prve faze projekta „Novi Niš“. Ova faza predviđa izgradnju stambenog bloka, a juče su objavljene i fotografije gradilišta.

Napredujemo svakodnevno. Naš građevinski tim je danas završio izlivanje prve ploče na gradilištu Novog Niša . Vremenski uslovi, menadžment, radnici i materijali su svi funkcionisali zajedno kao jedna celina . Sjajno odrađen posao društvo!“, obavestili su iz kompanije “Clean earth and capital”.novi nis

Ovo je prva faza u projektu „Novi Niš“ i podrazumeva izgradnju četiri stambena objekta (podrum, prizemlje i šest spratova), ukupne bruto gradjevinske površine 6.690,22 kvadratnih metara.prva ploca

 

Objekat je projektovan kao moderna stambena celina, koja se sastoji iz 76 stambenih jednica različitih struktura, a u skladu sa zahtevom trenutnog tržišta nekretnina. Objekat će posedovati dva nezavisna stepeništa i dva lifta, a u podrumu su predviđene ostave, tehničke prostorije i podzemna garaža.novi nis 1

Projekat „Novi Niš“ nalazi se na parceli bivše kasarne “Bubanjski heroji” u veličini 150,775 m2 (37 ari ), ima odobren Urbanistički projekat koji omogućava izgradnju 260.000 m2 izgrađenog prostora u kome dominiraju stambeni delovi . Planirane su i kancelarije, hotel, univerzitet, bolnica i toranj mešovite namene .

 

„Dovešćemo novi, urbani stil života u Niš i južnu Srbiju koji ovde nije do sada viđen,“ najavili su u američkoj kompaniji.

 

NoviNis nocni

Da podsetimo, kamen temeljac za ovaj projekat položen je 19. aprila ove godine, a u polaganju je učestvovala i Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevine u vladi Republike Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com