Sport

Nemanja Tadić: Sve se može i bez jedne noge (VIDEO)

U grčkom mestu Tuzla, kod Kavale, od 26. do 29. avgusta organizovan je kamp u kome je promovisan sport osoba sa invaliditetom. U kampu je, zajedno sa trenerima, boravilo oko 200 mladih osoba sa invaliditetom. Najboljem niškom paraplivaču, Nemanji Tadiću, izazov je bio da se popne na deset metara visoku veštačku stenu. Uspeo je, iz prvog pokušaja.

Nemanja Tadić, najuspešniji niški paraplivač, iz Grčke se vratio juče. Za Niške Vesti kaže da su se u trodnevnom kampu u mestu Tuzla kod Kavale, ogledali u više sportskih disciplina kao što su plivanje, slobodno penjanje /orig.free climbing/, boćanje, streličarstvo, vožnja kanua.

U Grčku sam otišao pre svega zbog plivanja. Izazov mi je predstavljala veštačka stena, jer to nikada nisam pokušao. Trener, koji je bio Grk, prvo me je pitao da li sam to nekada radio i da li su mi ruke dovoljno dugačke i jake. Naravno da jesu, jer se bavim plivanjem. Bio sam vezan sigurnosnim pojasem i nije bilo naročito teško da popnem stenu”, rekao je mladi sportista.

Za Niške Vesti Nemanja Tadić kaže da je penjanjem na 10 metara visoku stenu želeo da pokaže da se ovim sportom mogu baviti i osobe bez jedne noge, pod uslovom da su u kondiciji.

 

Nemanja

 

Već sutra Nemanja putuje u Sarajevo gde će biti gost televizije OBN.

Od septembra, za najtrofejnijeg Nišliju počinje i nova plivačka sezona. Treninge ima intenzivno – dva puta dnevno. 25. septembra očekuju ga trke na “Belgrade Open ” takmičenju, a odmah zatim, 2. oktobra održava se i državno prvenstvo Srbije paraplivača. Skromno je rekao, “na oba takmičenja očekujem dobre rezultate,” a Niške Vesti veruju da će opet u Niš doneti zlato.

Srećno!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com