Društvo

Upis novih polaznika u niškom Dečijem centru

Iako se letnji program Dečijeg centra završava krajem ove sedmice, to ne znači da mališane sa početkom nove školske godine ne očekuju razne sekcije, nove besplatne radionice i bogat jesenji program, kaže direktorka Dečijeg centra u Nišu, Sandra Petković. Upis novih polaznika biće od 22. avgusta do 15. septembra, a novina je što će roditelji niške dece o svim sekcijama i aktivnostima ove ustanove moći uskoro da se informišu na nekoliko punktova u Nišu.

I ove godine letnji program Dečijeg centra svakog radnog dana od 18:30h u praku “Čair” okupljao je veliko broj najmlađih Nišlija. Svoje telente u radionicama “Pokaži šta znaš” razvijala su deca svih uzrasta, od tri godine starosti, do tinejdžera i srednjoškolaca, kaže direktorka Dečijeg centra u Nišu, Sandra Petković.

likovna“Letnji program je počeo 11. jula i traje do petka, 19. avgusta, kada će biti organizovana i velika disko žurka. Svakog dana u večernjim časovima deca se igraju, druže i razvijaju svoje talente sa stručnim saradnicima naše ustanove. Igrao se šah , sviralo na gitarama, slikalo i glumilo pred mnogobrojnom publikom na platou ispred Dečijeg centra, ali najviše interesovanja i pozitivne energije je bilo za karaoke radionice. Očekujemo da i narednih pet dana bude tako. Oni najbolji će se prijaviti za naš 43. muzički festival “Majska pesma”, a audicija za buduće pevače je početkom sledeće godine”, kaže Sandra Petković.

sandra petkovicNa svečanom zatvaranju letnjeg programa Dečijeg centra za publiku i takmičare koji usavršavaju svoje sportske veštine u “Igrama bez granica” biće obezbeđene i “slatke” nagrade.

“Ponedeljkom i sredom tokom avgusta bile su organizovane besplatne likovne radionice. Poslednja će biti 17. avgusta od 18:30 do20:00h. Trudimo se da deca tokom školskog raspusta, bilo da je reč o letnjem, jesenjem, zimskom ili prolećnom, učestvuju u raznim besplatnim radionicama kako bi razvijali svoje talente, kreativnost, timski rad, samopouzdanje. Ove godine jedna od najposećenijih u julu bila je maketarska radionica. Mališani su pravili modele brodova, aviona i automobila, tako da ćemo ovu radionicu uvrstiti i budućim programima Dečijeg centra“, objašnjava direkrorka Dečijeg centra.

Igraonice za decu tokom leta nisu prestajale sa radom, tako da je, osim na Čairu, bilo kreativno i na Bulevaru Nemanjića 85, gde Dečiji centar ponovo ima svoj prostor za decu od tri do šest godina. Dečiji centar koristi i prostor pri OŠ „Dr Zoran Đinđić“ u naselju „Brzi Brod“, a postoji mogućnost da dečije igraonice uskoro budu organizovane i u učionicama OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj banji.

sah„Upis novih polaznika počinje od ponedeljka 22. avgusta i svi zainteresovani roditelji sa svojom decom mogu da dođu do Dečijeg centra i da se informišu o svim sekcijama naše ustanove, a uskoro ćemo se našim potencijalnim korisnicima predstaviti i u niškoj Tvrđavi, u Parku „Sveti Sava“ i u Obrenovićevoj ulici. Osim upisa novih polaznika na ovim punktovima organizovaćemo i radionice u skladu sa našim sekcijama, što će ujedno biti i produžetak letnjeg programa“, ističe direktorka Petković.

Podsetimo, u Dečijem centru pod sloganom „najlepše mesto za odrastanje“ za jesen se promovišu školica sporta, ritmička gimnastika, muzičke sekcije (klavira, solfeđa, harmonike, solo pevanja, gitare), zatim sekcije stranih jezika (engleski, nemački, i francuski), kao i likovne, šahovske i glumačke sekcije (pozorište lutaka, dečije pozorište).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com