Društvo

HUMANITARNA AKCIJA: Prikupljanje pomoći za ugrožene u Makedoniji

Udruženje građana makedonske nacionalne manjine Nišavskog okruga „Vardar“ Niš, uključuje se u akciju koju su pokrenuli Nacionalni savet Makedonaca u Srbiji, Ambasada Republike Makedonije u Beogradu i Crveni krst Srbije. Ovo niško udruženje poziva sve svoje članove, simpatizere, prijatelje i saradnike, lokalnu samoupravu kao i sve humane ljude, da se uključe u prikupljanju humanitarne pomoći za stanovništvo u Makedoniji koje je ugroženo nezapamćenom poplavom.

„Za tu namenu opredeljen je poseban namenski tekući račun u svrhu omogućavanja svim građanima, kompanijama, preduzećima, instutucijama u Republici Srbiji koje imaju mogućnosti i žele da doniraju novčana sredstva koja bi zatim bila preneta makedonskom Crvenom krstu radi nabavke neophodnih artikala humanitarne pomoći za ugroženo stanovništvo„, kaže Blage Petruševski predsednik udruženja „Vardar“.

S obzirom na zakonom utvrđene procedure izvoza iz Republike Srbije u druge države (hrane, flaširane vode, sredstava higijene, sredstava za dezinfekciju i svih artikala koji su sada neophodna ugroženom stanovništvu u Republici Makedoniji), smatramo da bi njihova nabavka u Republici Makedoniji ubrzala distribuciju artikala humanitarne pomoći najugroženijima, putem prenosa prikupljenih sredstava, a zatim i nabavke u Makedoniji, dodaje Petruševski.

Uplate dinarskih donacija za one koji žele sami da uplate pomoć to mogu da urade popunjavajući nalog za uplatu i uplatom u banku:
– Primalac: Crveni krst Srbije
– Račun Crvenog krsta Srbije kod Komercijalne banke: 205-205818-39
– Svrha uplate: Pomoć stanovništvu Makedonije,
– Poziv na broj: 6014-355 0000

Udruženje „Vardar“ nalazi se u Tržnom centru Kalča Lamela C, II sprat, lokal 82. Moguće je doći lično i uplatiti novac od petka 12. do četvrtka 18. avgusta od 11 do 13 sati.

U nevremenu koje je 6. avgusta pogodilo Skoplje, još uvek se traga za stradalima za sada je ta cifra 22.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com