Društvo

MARATON ZA ŽIVOT: Marko trči od Dahle do Marrakesh-a 1400 kilometara preko pustinje kako bi pomogao Maksimu

Fitnes stručnjak i motivacioni govornik Marko Nikolić iz Vranja odlučio je još jednom da svojim koracima i pređenim kilometrima pomogne Maksimu Milenkoviću iz Niša koji boluje od specifične mutacije gena, za koju čak ni ime ne postoji.

Nikolić, koji je po struci master profesor fizičkog vaspitanja i sporta godinama već živi u inostranstvu, planira da krene na put početkom decembra i da dnevno prelazi i do 100 kilometara ako mu uslovi dozvole kako bi pokazao ljudima da je sve moguće ako je prisutna volja i spremnost za to.
Ovim podvigom Marko Nikolić želi da pomogne Maksimu koji boluje od specifične mutacije gena, za koju čak ni ime ne postoji, ali postoji genetska terapija koja će Maksimu promeniti život.
Maksimu je hitno potreban iznos od 80.000 evra kako bi primio genetsku terapiju u Španiji gde se on i trenutno nalazi na analizama, a prikupljanje novčanih sredstava ide jako sporo.
Cilj je da za 15 do 20 dana pređe 1.400 kilometara u pratnji Marka i Dušana koji će ga pratiti biciklima. Ono što Marko poručuje svima nama je da se ne vraća kući dok nogama ne pređe celu distancu i ne prikupi novac za Maksima.
Marko Nikolić; Foto: privatna arhiva
Marko kreće od Dahle pustinjom do Marrakesh-a i ovim putem poziva sve vas da podržite njegovu humanu misiju i već danas započnete kupovinu kilometara. Jedan kilometar je 6.600 dinara ili 33 SMS poruka, a do cilja nam je potrebno 46.800 poslatih poruka kako bi Marko stigao do cilja, a Maksim primio genetsku terapiju u Barseloni.
Pomozite i vi malom Maksimu!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com