Društvo

Vujović: Gradnja puta od Niša do Tirane za godinu i po dana

Ministar finansija u tehničkoj Vladi Srbije Dušan Vujović izjavio je da će pomoćni putni pravac od Niša ka Kosovu i dalje Tirani, čije je projektovanje počelo u januaru, početi da se gradi za godinu i po dana.

“Ljudi govore o prvim radovima. To će biti tek početak. Očekuje se da taj put bude realno urađen u dve faze. Prva je faza izgradnje takozvanog polu-profila, druga punog profila puta i da to bude kičma nekog razvoja i alternativne veze do Jadranskog mora”, rekao je Vujović za Televiziju Pink.

“Jedan od ovih pomoćnih prioriteta je povezivanje direktno od Niša, preko regiona jugozapadne Srbije do Tirane i Drača. To je alternativni put koji se naslanja na već postojeću kičmu infrastrukture i koji povezuje regione koji imaju veliki značaj. Trenutno su vrlo nerazvijeni. Imaju veliki značaj za Srbiju i sve ostale zemlje u regionu. Ovaj put na neki način rešava nekoliko problema jednim udarcem”, rekao je Vujović.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je pre dva dana na poslovnom samitu o Zapadnom Bakanu u Parizu da će EU obezbediti gotovo 150 miliona evra za infrastrukturne i energetske projekte u zemljama Zapadnog Balkana, među kojima je i izgradnja puta od Niša preko Prištine do Drača.

Opširnije na N1 Info

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com