Društvo

Posle praznika rada ostaje bez posla

Gorica Živković ima 53 godine, a poslednjih 15 radi u perionici veša u Radonu. Od 10. maja ona ostaje bez posla. Da stvar bude gora, pre 8 godina je povredila nogu na poslu, kada je upala u otvoren šaht kod vodopada u Radonu. Od tada ima trombozu.

„Ko će mene u ovim godinama da zaposli? Još imam probleme sa zdravljem zbog povrede na poslu“, pita se Gorica.

Njen suprug je pre 6 godina izgubio posao u Elektronskoj industriji i od tada ne radi, a njih dvoje žive od njene plate. Na sreću, njihove dve ćerke su se osamostalile pa ne moraju i o njima da brinu.image 3e537ea5e318e43cba00bfec15370ab7b3373b5b64ddfaf68476322b66077703 V

Goricu po otkazu, kaže, sleduje otpremnina od po stotinak evra po godini radnog staža. Ona se, tvrdi, nikada nije izjašnjavala da želi da ode sa posla.

„ Kada su nas anketirali nisam se izjasnila da želim da odem sa posla jer nemam od čega da se izdržavam“, dodaje.

Ona je samo jedna od 13 nemedicinskih radnika koji će maja biti otpušteni iz Instituta za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“ zbog racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru. Kako tvrde u Sindikatu, direktorka Marina Deljanin Ilić je bez ikakve konsultacije sa njima napravila novu sistematizaciju i odlučila da odu ljudi koji joj, kako tvrde, nisu po volji.

„Imamo obećanja iz Upravnog odbora sindikata da ćemo sledeće nedelje biti primljeni u Ministarstvo zdravlja, gde ćemo nekako pokušati da spasimo ove ljude od otkaza. U Institutu ima puno onih koji će uskoro imati uslova za penziju i smatramo da oni treba da odu“, kaže predsednik sindikata Instituta Predrag Miladinović.

Kako tvrdi, članovi sindikata ne mogu ni da dođu u kontakt sa direktorkom Instituta jer ona odbija bilo kakav razgovor sa njima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com