Sport

Željinih 12/13 i jesenja titula za uspešan kraj godine!

Rukometaši Železničara savladali su sinoć ekipu Jugovića na gostovanju u Kaću i time uspešno okončali ovu godinu. Nakon još jednog, 12 po redu trijumfa, Nišlije odlaze na zasluženi odmor.

Pred odlazak na četrdesetodnevnu pauzu niški rukometaši upisali su pobedu od 37:29 (15:12) i time stavili tačku na veoma uspešnu godinu, koja je na pravi način obeležila njihov povratak na rukometnu scenu.

Podsećamo da su plavo-beli samo u prvom kolu protiv beogradskog Obilića zabeležili remi, a nakon toga redom su padali Jugović, Metaloplastika, Partizan, Rudar, Mokra Gora, Crvena Zvezda, Šamot 65, Požarevac, Sloga, Spartak Vojput, i u pretposlednjem kolu simbolično Obilić, jedini koji je ove godine otkinuo bod niškoj ekipi, tako da u najjačem domaćem prvenstvu više ne postoji ekipa koju Železničar nije nadigrao.

U sinoćnjem meču golgeterski se istakao Đukić sa 11 golova, pratio ga je novajlija Sretenović sa 9 i kreator igre Železničara, Mladen Krsmančić sa 8. 

Nišlije zasluženo nose titulu prvaka jesenjeg dela takmičenja, jer su osvojili 25 od mogućih 26 bodova i imaju 8 bodova više od drugoplasiranog Partizana. Postigli su ukupno 407 golova a primili 326.

Sledi pauza u rukometnoj Superligi koja će biti nastavljena naredne godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com