Sport

Želja rutinski savladao SEHA ligaša Dinamo

Jedini tim na tabeli Superlige koji je u plej-of fazi zabeležio sve tri pobede je niški Železničar, koji je sinoć u sali OŠ “Dušan Radović” u pravom rukometnom spektaklu slavio protiv pančevačkog Dinama, ovosezonskog učesnika SEHA lige. Niški rukometaši učvrstili su se na sam vrh tabele posle tri odigrana kola.

Nišlije nastavljaju sa dominacijom na rukometnoj sceni, nakon prošlogodišnjeg povratka na istu. Pao je u Nišu i pančevački Dinamo (30:25).

Tokom čitavog meča tempo su diktirali domaći, a gosti su tek u par navrata uspevali da smanje rezultatsku prednost na minimalnih 3 razlike. Samo je na početku meča bilo izjednačeno, a kako je vreme odmicalo tako se povećavala prednost Železničara, čiji su igrači atraktivim golovima pružili pravi spektakl mnogobrojnoj publici na “prinudnom” terenu u sali Dušan Radović.

Meč je svojim golovima otvorio Sretenović, pratili su ga Spasić i Krsmančić, a na golu je briljirao Dejan Zlatanović. Sa četiri gola više u mreži protivnika Želja je otišao na pauzu pri rezultatu 16:12.

Foto: Niške Vesti

Drugo poluvreme takođe se igralo sa 3-4 razlike u golovima, a gosti su pokušavali da dođu do preokreta, uneli još veću agresivnost u svoju igru pa je viđen i crveni karton. Na 6 minuta do kraja Krsmančić lepim golom sa preko više od pola terena upisuje 28:21 čime je pitanje pobednika bilo gotovo rešeno. Do kraja su uspeli Pančevci da smanje na 5 golova razlike pa je krajnji rezultat glasio 30:25.

Sa tribina se tokom čitavog meča orilo “Želja!” i navijalo se za momke koji sigurno koračaju ka duploj kruni. Niš se ponovo vraća na velika vrata, a najzaslužniji za to su upravo Joškini momci koji su sinoć upisali 13. uzastopnu takmičarsku pobedu u 2018.

Sa po šest golova u niškom timu su se istakli Krsmančić i Đukić, dok je Milovanović imao jedan pogodak manje. Banduka je sa druge strane pet puta bio precizan, a po četiri puta pogađali su Pilipović i Žujović.

Za najboljeg igrača meča proglašen je Dejan Zlatanović koji je upisao 12 sjajnih odbrana.

Nakon tri odigrana kola Železničar je sa 6 bodova prvi na tabeli, a u narednom kolu gostuje Vojvodini, 6.maja.


RK Železničar 1949 – RK Dinamo 30:25 (16:12)

Sala: OŠ „Dušan Radović“

Gledalaca: 800

Sudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad) i Aleksandar Pandžić (Zrenjanin).

Sedmerci: Železničar 3(3), Dinamo 4(2). Isključenja: Železničar 10, Dinamo 18 minuta. Crveni karton (treće isključenje): Ivan Distol (Dinamo) u 52. minutu.

ŽELEZNIČAR: Zlatanović (12 odbrana), Gemaljević (1 sedmerac), Lazić, Živković, Milovanović 5, Potkonjak, Sretenović 4, Mađar 6, Krsmančić 6, Stanojević 2, Petković, Spasić 4, Jevtić, Mirić 3(3), Đukić 6, Vučković.

DINAMO: Petrović (6 odbrana), Radovanović (8 odbrana), Žujović 4(1), Pilipović 4(1), Dimitrijević 2, Bunjevčević 1, Radanović 1, Stojanović 1, Elezović 1, Mirković 3, Pralica, Distol, Barudžić 1, Slavuljica, Banduka 5, Šaponjić 2.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com