Obrazovanje

Završava se nastava za maturante osnovnih i srednjih škola

Nastava za maturatne osnovnih i srednjih škola završava se danas, 29. maja, dok će učenici osnovnih škola nastavu imati do 16. juna, a srednjoškolci sa nastavom završavaju 19. juna, kaže Dragan Gejo, načelnik Školske uprave.

Zvanični kalendarski datumi se moraju poštovati, ističe Gejo i dodaje da će, zbog epidemije koronavirusa, u škole će samo učenici kojima su potrebne konsultacije i oni koji popravljaju ocene.

“U poslednjoj nedelji maja trebalo je da budu ocenjeni svi maturanti srednoškolci i da polože završne ispite. Međutim to im se odlaže 1, 2, i 3. juna, u isto vreme kada je probni ispit u osnovnim školama”, kaže Gejo.

Maturske ispite učenici gimnazija i srednjih škola polagaće 4, 5, 6. i 8, 9, 10. juna.

“Nakon probnog završnog ispita učenici osnovnih škola, od 1. do 7. juna dolaze na konsultacije i popravljaju ocene, a zatim 11. 12. 13. 14. osmi razredi polažu prijemne ispite u specijalizovanim odeljenjima gimnazija i umetničkim i muzičkim školama”, objašnjava Gejo.

Završne ispite iz maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa, dodaje Gejo, osnovci će polagati 17, 18. 19. juna u svojim školama.

“Nakon toga idu rezultati, liste želja, rezultati lista želja, pa prvi, drugi i treći upisni krug”, kaže Gejo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com