Društvo

Zasedao Štab za vanredne situacije u Nišu

Štab za vanredne situacije održao je u nedelju uveče sastanak u Gradskoj kući u Nišu.

Najbitnije je odmah uraditi epidemiloška ispitivanja poplavljenih područja, ojačati postojeće bedeme u slivu Južne Morave a jednako je bitna i procena štete, zaključuju predstavnici javnih niških preduzeća koji su članovi Štaba za vanredne situacije.

“Veći problemi nastali su sinoć kada se izlila Gabrovačka reka, JKP “Mediana” je reagovala u Popovcu, tu je pojačan bedem ka Nišavi. Ima trenutno tri mesta u Novom Selu gde postoje problemi”, rekao je Miloš Banđur, zamenik gradonačelnika prof.dr Miloš Banđur, koji je predsedavao sednicom koja je održana u Gradskoj kući.

Foto: Grad Niš; www.ni.rs (Zasedanje Štaba za vanredne situacije)

Topljenje snega i velika količina kiše, stvorili su 20 litara vode po metru kvadratnom, podaci su niškog štaba.

“Mi smo u kontaktu sa Štabom za vanredne situacije pri MUP-u i ovlastili smo ih da preduzmu sve potrebne mere u smislu angažovanja javnih gradskih i privatnih preduzeća kako bi se predupredile ili sanirale posledice”, rekao je zamenik Banđur.

Sve kritične tačke se saniraju i sve nadležne ekipe su na terenu, kažu u Štabu za vanredne situacije.

Ugrožene su kuće u Novom Selu, kuće u naselju Vrežina, domaćinstva u Lazarevom selu a voda preti i fabrikama Jura i Šin Von.

Gradske opštine su dobile obavezu da urade vanrednu kontrolu ispravnosti vode za piće iz seoskih vodovoda, savetovano je i da u dogovoru sa JKP “Naissus” organizuje vodosnabdevanje cisternama. Crpne pumpe biće postavljene gde god je to potrebno i izvodljivo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com