Društvo

Zajedničku potrošnju Toplana počinje da naplaćuje i isključenim korisnicma?

Od naredne grejne sezone zajedničku potršnju u zgradama ubuduće će plaćati i oni koji su isključeni sa toplovodne mreže. Ovu najnoviju odluku uprave „Toplane“ podržalo je i gradsko rukovodstvo. To praktično znači da će svima koji se privremeno ne greju preko Toplane, računi biti veći, dok će korisnicma grejanje biti nešto jeftinije. 

Osim što su uslovi za isključenje ili otkaz ugovora sa Toplanom izmenjeni uslovi, nekim Nišlijama će od nova grejna sezona doneti i novi namet.

„S obzirom na to da u stambenim zajednicama svi imaju jednaka pravo i obaveze, tako će morati da plaćaju i zajedničke troškove, odnosno utrošenu toplotnu energiju po lamelama i ulazima. To ulazi u procenat isporučene odnosno utrošene toplotne energije, i to u različitim procentima koji nisu zanemarujući,” izjavio je Predgar Milačić, novoimenovani v.d. direktora JKP „Gradska Toplana“, gostujući u jutarnjem programu Niške televizije.

Ova novina važiće i za one koji su se već isključili kao i one koji će se tek isključiti.

Skupština stanara odlučuje o visini novih nameta

Koliko će račun onima koji usluge Toplane ne koriste biti veći, odlučivaće njihove komšije.

Naime, Skupština stanara odluku o tome koliko će svoje komšije da “udari po džepu” može da donese sama, može da angažuje privatnu firmu koja bi uradila elaborate o utvrđivanju procenta, može da cenu dogovori u konsultaciji sa stručnjacima iz Toplane, a moći će I da svoje komšije oslobodi dodatnih dažbina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com