Politika

Za SNS u Nišu preko 53 odsto anketiranih

Istraživanje Centra za istraživanje medijskog prostora pokazalo je da bi na izborima koji bi ovih dana bili održani najveći broj građana Niša, njih 53,12 odsto glasalo za Srpsku naprednu stranku, dok bi za Socijalističku partiju Srbije glasalo 12,08 odsto građana.

Za Savez za Srbiju (u čijem sastavu bi bila Demokratska stranka, Branislav Jovanović i Dragoslav Ćirković) glasalo bi 10,32% građana Niša, za Pokret „Dosta je bilo“ 1,9% građana, Nišku inicijativu (sa Srđanom Nonićem) 1,5%, za Srpsku radikalnu stranku izjasnilo bi se 1,4% birača, dok je 19,58% neopredeljeno.

Direktor Centra Zdravko Stojnić rekao je na današnjoj konferenciji za medije da je istraživanjem obuhvaćeno 1.060 punoletnih građana, koji su anketirani putem telefona u periodu od 14. februara do 15. marta.

Direktor Centra za istraživanje medijskog prostora, Zdravko Stojnic

„Istraživanje Centra je takođe pokazalo da bi na mestu gradonačelnika voleli da vide sadašnju načelnicu Nišavskog okruga Draganu Sotirovski (41,47 odsto). Za Darka Bulatovića izjasnilo se 12,86 odsto ispitanika, za Zorana Perišića 9,29 odsto, Branislava Jovanovića 7,18 odsto, Mileta Ilića 6,12 odsto, Dragoslava Ćirkovića 5,21 odsto, za Radeta Rajkovića 5,03 odsto, dok 12,84 odsto anketiranih nije imalo odgovor“, rekao je Stojnić. On je kazao da je tom istrаživаnju predhodilo pitаnje, ko su prepoznаtljive ličnosti nа političkoj sceni grаdа Nišа, nа osnovu kogа je izdvojeno 6 kаndidаtа koji su prešli crtu od 5 odsto.

Stojnić je rekao da je jedno od pitanja za anketirane bilo i koji je od pet predsednika gradskih opština u Nišu medijski najvidljiviji. „Da je to Nebojša Kocić (Medijana) reklo je 35,78 odsto anektiranih. Aleksandar Ždrale (Palilula) je na drugom mestu sa 18,26 odsto, a Bratislav Vasiljević (Pantelej) na trećem mestu sa 17,12 odsto glasova. Za Miroslava Milutinovića (Crveni Krst) izjasnilo se 9,56 odsto građana, a za Dejana Jovanovića (Niška Banja) 6,32 odsto. Odgovor na to pitanje nije imalo 12,96 odsto anketiranih“, izjavio je Stojnić.

Prema njegovim rečima, na pitanje kako ocenjujete rad predsednika niških opština (socijаlni аspekt, infrаstrukturа, bezbednost, аkcije, škole, vrtići, trudnice, porodilje, stаrа licа, invаlidi, kulturа) grаđаni nаjviše prepoznаju predsednikа GO Medijаnа, Nebojšu Kocićа pre svegа zbog nekoliko uspešnih аkcijа, poput rаda sа školskom decom, školskih uniformi, obnove igrаlištа i dočeka prаvoslаvne Nove godine.

U vreme kada je rađena anketa, dodao je Stojnić, bila je još aktuelna nesreća na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, pa su grаđаni zbog toga negativan komentar davali predsedniku GO Palilula. „Pozitivno se o radu predsednika GO Medijana izjasnilo 31,14 odsto anketiranih, o radu predsednika GO Crveni krst 11,32 odsto, o radu predsednika GO Pantelej 10,89 odsto, Niške Banje 7,68 odsto i predsednika opštine Palilula 5,12 odsto. Na ovo pitanje 33,85 odsto anketiranih nije imalo odgovor“, dodaje Stojnić.

Stojnić je rekao da istraživanje nije bilo naručeno i da ga je Centar za istraživanje medijskog prostora uradio u okviru svojih desetogodišnjih aktivnosti na istraživanju javnog mnjenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com