Društvo

Vlada uvela brojeve za informacije i pomoć građanima, kao i za prijavu podizanja cena

Vlada Republike Srbije uspostavila je jedinstveni kontakt centar „COVID-19” na broju 19819.

Pozivanjem ovog broja, građani mogu dobiti savete i preporuke stručnjaka u borbi protiv koronavirusa, kao i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj državi. Radno vreme je svakim danom od 8 do 22 časa, a će građani imati mogućnost da se 24 časa dnevno upoznaju sa informacijama u vezi sa virusom COVID-19. Pozivanje kontakt centra 19819 je besplatno za korisnike svih mreža, bilo da je reč o fiksnim ili mobilnim operatorima.

Vlada Republike Srbije uspostavila je i jedinstveni kontakt centar za pomoć starim licima na broju 19920.

Pozivanjem ovog broja, građani se mogu obratiti za pomoć po pitanju namirnica, lekova i drugog u gradskim i opštinskim centrima u kojima se angažuju volonteri. Pozivanje kontakt centra 19920 je besplatno za korisnike svih mreža, bilo da se radi o fiksnim ili mobilnim operatorima.

Danas je takođe počeo sa radom i Kontakt centar za republičke inspekcije.

Građani i privreda od danas mogu da prijave nezakonito podizanje cena životnih namirnica, lekova, medicinskih sredstava i zaštitne opreme na broj 011/6350-322 ili putem sajta inspektor.gov.rs. Operateri će biti na raspolaganju od 9 do 16 časova, a van radnog vremena moguće je ostaviti prijavu kao govornu poruku.

Na Viber platformi pokrenut je automatski info servis COVID-19 Info, kako bi građani dobili proverene informacije, važne novosti i odgovore na pitanja u vezi sa COVID-19.

Uspostavljena je i nacionalna platforma za prijavu volontera na adresi www.budivolonter.gov.rs. Svi građani koji ne pripadaju rizičnoj grupi i žele da pomognu našim najstarijim sugrađanima i drugim rizičnim grupama stanovništva, mogu se prijaviti popunjavanjem prijave na sajtu www.budivolonter.gov.rs ili besplatnim pozivanjem kontakt centra COVID-19 na broj 19819 svakim danom od 08 do 22 časa.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com