# IstaknuteSport

(VIDEO) Žustra igra i vatreno navijanje za početak Palilulske fer-plej lige

Caki i Mrkić sa malim fudbalerima započeli prvu Palilulsku fer-plej ligu

Na pič terenu Osnovne škole Kralj Petar Prvi počelo je odigravanje utakmica u okviru Palilulske fer-plej lige.

Gradska opština Palilula Niš stoji iza ideje da se formira liga i takmičenje u malom fudbalu za učenike osnovnih škola sa teritorije Gradske opštine Palilula. Ideju podržali stručni ljudi iz sveta sporta i prosvete, danas odigrane prve utakmice.

Promoteri prvog kola lige je Saša Caki Stojanović, proslavljeni fudbaler Radničkog i Saša Mrkić, direktor Omladinske škole Radničkog, nekadašnji trener prvog tima.

Palilulska fer plej liga u malom fudbalu odvijaće se u dva dela – jesenji i prolećni uz učešće učenika trećih, četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola: „Kralj Petar-Prvi“, „Branko Radičević“, Branko Miljković“, „Kole Rašić“, „Bubanjski heroji“, „Desanka Maksimović“, „Specijalna škola Bubanj“.

@niskevesti.rsU organizaciji Gradske opštine Palilula počinje „Palilulska fer plej liga“ koja će okupiti đake šest osnovnih škola koji će odmeriti fudbalsko znanje, ali više zalaganje i borbenost kroz obavezno poštovanje fer-pleja.♬ original sound – Niške Vesti

Promocija sporta i zdravih stilova života mladih u Gradskoj opštini Palilula ima posebno mesto u razvojnim planovima ove teritorijalne organizacije Grada Niša.

„Želimo da vratimo sport u školska dvorišta. Da naši najmlađi sugrađani imaju pravilan razvoj, jer je to najbolji način. Kroz sport oni stasavaju, postaju dobri đaci, dobri sportisti i uzorni građani“, rekao je Bratislav Vučković, predsednik Gradsle opštine Palilula.

„Dobra je ovo ideja i organizacija i sve to Grad Niš podržava, zato što se radi o školskoj deci i na taj način šaljemo poruku da nam je bitan školski sport koji ćemo mi ubuduće u većoj meri podržavati. Prvi mesec lige igraće se na terenima škole Kralj Petar Prvi, da se završi jesenji deo a onda se na proleće nastavljaju mečevi“, rekao je gradski većnik sadužen za sport Milan Milanov.

Na terenu su se našli da pozdrave mlade fudbalere i načine prve šuteve, proslavljeni niški fudbaler Saša Caki Stojanović i nekadašnji trener prvog tima, danas trener omladinaca Saša Mrkić.

Foto: Niške Vesti/ Vodeničarski

„Sve ovo me podseća kada sam ja išao u školu i igrao turnire ovde u školskom dvorištu, ovde me verovatno neko video. Pokojni trener Gibac me pozvao u Radnički a onda je usledila moja karijera. Drago mi ja da sam danas tu da podržim čitavu ovu divnu priču“, rekao je Saša Caki Stojanović.

„Najveći broj talenata je upravo ponikao na nekom školskom terenu. Ovaj teren ovde je rađao asove od Neše Cvetkovića, Antića, golmana Radonjića, Piksija, Cakija, tu je bio i Marko Mrkić, ja, Vasiljević, Andrija Živković i nadamo se da će još mnogo dobrih fudbalera biti otkriveno ovdenovi asovi ovde. Ovo je fenomenalna akcija i mi ćemo podržati šta god da bude trebalo„, kazao je Saša Mrkić, direktor Omladinske škole FK Radnički.

Da podsetimo, u prvoj polovini ove godine u opštini Palilula obnovljeno je više košarkaških i fudbalskih terena, data podrška sportskim klubovima i nastavljeno je ulaganje u sportsku infrastrukturu. U školi „Kralj Petar-Prvi“, koju je pohađao jedan od naših najboljih fudbalera svih vremena Dragan Stojković Piksi i gde je pravio prve fudbalske korake, otvoren je prvi mini „pič terena u Nišu. To je i podstaklo sportske radnike i rukovodstvo opštine Palilula da organizuju sportsku ligu u malom fudbalu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com