Društvo

Vesić: Niš konačno dobija železničku obilaznicu, kreću radovi

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da će danas biti potpisan ugovor za izgradnju železničke obilaznice oko Niša, kao i da će to Ministarstvo već danas izdati i građevinsku dozvolu za taj projekat.

„Kao što je predsednik Aleksandar Vučić obećao ugovor će biti potpisan do kraja juna. Danas potpisujemo ugovor za izgradnju 22 kilometra železničke obilaznice oko Niša“, rekao je Vesić za TV Prvu i dodaje da  radovi krenu oko 5. jula.

Istakao je da je posebno ponosan što je na tenderu Evropske investicione banke, u konkurenciji evropskih kompanija, pobedila i posao dobila srpska firma.

„Posao je dobila firma Ekstra Auto transport iz Vrbasa, koja je bila angažovana kao podizvođač kineskoj kompaniji na projektu izgradnje brze pruge do Novog Sada, i sada do Subotice. To znači da domaće firme, na takvim projektima mogu da steknu reference i da samostalno pobeđuju na evropskim tenderima“, rekao je Vesić.

Naveo je da će Ministarstvo danas izdati građevinsku dozvolu za izgradnju železničke obilaznice, što znači da već mogu da počnu pripremni radovi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Konacno.
    Posle 30 godina obecanja. Strasno je jer medjunarodna pruga ide direktno kroz centar grada i preseca ga na dva dela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com