DruštvoKultura

Velikim jubilejem i spektaklom završen drugi po redu Festival dokumentarnog filma i muzike City Fest

Kultna niška grupa Lutajuća srca na spektakularan način obeležila je 50 godina postojanja i zatvorila drugi po redu Festival dokumentarnog filma i muzike “City Fest”. 

U prepunoj sali Doma Vojske publika je uživala uz legendarne hitove Lutajućih srca, koji su svojim pesmama, ali i anegdotama, vodili Nišlije kroz istoriju grupe, ali i 50 godina pop kulture na ovim prostorima. Koncert su uveličali i njihovi gosti i prijatelji glumci Ivana i Miroljub Riki Nedović, kao i mladi muzičar Mitar Zorić.

Priznanje triju “Lutajuća srca”; Foto: NV

Članovi gurpe, ujedno su primili i priznanja “City Festa” koja su im na bini uručili direktor i osnivač Festivala Oliver Paunović i reditelj Vladimir Ristić.

Priznanje na završnoj večeri uručeno je i reditelju filma “Bombaš” Slađanu Stojanoviću, čiji je film publika imala priliku da polgeda u prvom delu večeri. Pored toga, priznanje je primio i Stevan Živković, direktor Kancelarije za mlade grada Niša, koja je pomogla organizovanju ovog Festivala.

Diretkor City Festa Oliver Paunović i dobitnici priznanja Violeta Milićević, Maja Vodeničarski, Slađan Stojanović i Stevan Živković; Foto: NV

“Želeo bih da čestitam na organizaciji ovakvog festivala. Grad Niš i Kancelarija za mlade će dati sve od sebe da ovaj Festival zaživi i da uđe u manifestaciju od značaja za naš grad”, rekao je Stevan Živković.

A veliki doprinos tome da se održi jedan ovakav festival dali su i članovi City Marketing Centra, na čelu sa koordinatorom Violetom Milićević i Majom Vodeničarski koja je voditelj i PR Festivala. Njima dvema priznanja uručio je direktor Oliver Paunović.

“Hvala svima vama koji ste došli i podržali Festival i zajedno doprineli da sve bude ovako lepo. Ovo je drugi festival, već sledeće godine moći ćemo da se pohvalimo da je postao tradicionalan”, istakla je Violeta Milićević.

U prvom delu festivalske večeri prikazan je i dokumentarni film “Obećanje”, autora D. Gajića i reditelja Željka Mirkovića.

Za sam kraj, nakon što je publika oduševljeno pevala, zajedno sa Lutajućim srcima, njihove najveće hitove “Jefimija” i “Još malo”, prikazan je i dokumentarni film o ovoj niškoj grupi “Lutajuća srca – arhiv emocija”.

Foto: Jelena Laništanin

I upravo taj naziv, arhiv emocija, najbolje opisuje kako poslednje veče, tako i celokupan ovogodišnji Festival dokumentarnog filma i muzike “City fest”.

Pročitajte još:

VEČE EMOCIJA I OVACIJA! (FOTO, VIDEO)

VEČE EMOCIJA I OVACIJA! (FOTO, VIDEO)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com