Sport

Uspešno realizovan šahovski turnir niškog ŠKGN “Nais”

Šahovski turnir održan prethodne nedelje u organizaciji ŠK „NAIS“ a u saradnji sa Šahovskim Savezom Niša uspešno je priveden kraju i dobio je svoje pobednike.

U Nišu je održan brzopotezni turnir u šahu „II Blitz NAIS 2017“ koji je bio poslednji IX kvalifikacioni „GRAN PRI NAIS&GŠS NIŠ 2017“ za tekuću godinu. Igralo se 11 kola po švajcarskom sistemu, uz tempo igre od 5 minuta za razmišljanje po igraču.

Ovaj spektakularni turnir igran je za nagradni fond od 12.000 dinara (9.000 redovne i 3.000 specijalne nagrade) a učestvovalo je ukupno 36 takmičara. Turnir je sudio Igor Lukić, ujedno zadužen i za kompjutersko parovanje.

Prvo mesto sa 9,5 poena osvojio je Vuk Đorđević, drugo mesto sa 9 poena pripalo je Miroslavu Miljkoviću, pobedniku kvalifikacionog serijala za 2017.godinu, dok je treći sa 8 poena bio Ljubomir Biljanić. Na deobi 4. i 5. mesta su Mario Livaja i Goran Terzić, sa po 7 osvojenih poena. Spisak glavnih nagrada zaključuju na deobi 6. do 8. mesta sa po 6,5 poena Nemanja Živković, Stefan Mladenović i Sandra Đukić.

Specijalne nagrade osvojili su: Maja Veličkovski-Nejković – najbolja šahistkinja; Stefan Stojiljković – najbolji junior U20; Vojkan Marinković – najbolji predstavnik ŠK Zeleni vrh; Dragan Živić – najbolji predstavnik ŠKGN NAIS; Dušan Majstorović – najbolji veteran S50 i Ranko Đurić – najbolji veteran S65.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com