Društvo

UPSS najavljuje protestni skup u toku sutrašnjeg zasedanja SG

Udruženi pokret slobodnih stanara i građani nezadovoljni radom Toplane i cenama daljinskog grejanja, okupiće se sutra ispred Skupštine grada Niša u 8.45 minuta, kako bi, još jednom, svoje nezadovoljstvo pokazali javno.

Okidač za ovo okupljanje, u vreme samog zasedanja Skupštine grada je, kako saznajemo, to što će se na dnevnom redu sutrašnje sednice naći i Predlog odluke o uslovima i načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom.

Da podsetimo, Udruženje Toplana Srbije, nedavno je zatražilo iste uslove za sve koji žele da se isključe sa daljinskog grejanja. Ukoliko Ministarstvo energetike usvoji predlog ove novoformirane radne grupe Udruženja Toplana, u celoj Srbiji preduslovi i propisi za isključenje biće podjednaki.

Jedna od bitnijih izmena predvidja da upravnici skupština stanara, budu u obavezi da pitaju sve ostale vlasnike stanova u zgradi za mišljenje i sa njihovim prikupljenim potpisima, lično, podnesu zahtev za privremenu obustavu isporuke toplote u nekom od stanova uzgradi.

Inicijativu za usaglašavanje uslova za isključenje sa mreže daljinskog grejanja, pokrenula je Toplana u Nišu, i to zbog, kako se navodi, brojnih pritužbi korisnika daljinskih grejanja koji se možda nisu slagali sa isključenjem komšija sa toplovodne mreže, ali ih to niko i nije pitao.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com